Красиви плажове на остров Боракай


Приказни плажове на остров Боракай

Красивите плажове на остров Боракай са истински тропическия рай според някои посетители. Островът е много малък, дълъг е около 7 километра, а в средната си част е едва 1 километър. Дори може да се каже, че остров Боракай е част от туристическите забележителности на Филипините.

 

Красиви плажове на остров Боракай

Защо да изберем това място за почивка ? Най-вече заради хубавите плажове, покрити със ситен бял пясък, топла и бистра морска вода и голямото разнообразие от водни спортове. Първият плаж , на който ще спрем вашето внимание се намира в северната част - Puka beach.

Вятърът от морето е силен и постоянен и поради тази причина тук може да се практикуват кайтбординг и уиндсърфинг. Плажът е доста тесен, а зад него има гъста тропическа гора. Два са основните плажове на остров Боракай. Западният плаж  се нарича White Beach, дълъг е около 4 километра. Тук са съсредоточени голяма част от хотелите, ресторантите и плажните барове.

В плитките води близо до плажа има няколко скали, на които има пложадка, популярна за снимки и селфи. От октомври до май месец всички барове и ресторанти работят денонощно за посетителите. boracay-island-philippinesПрез останалото време климатичните условия са неблагоприятни за почивка защото има много тайфуни, които нанасят много щети на крайбрежната зона. Освен водни атракции на плажа се предлагат типичния филипински масаж и спа процедури. На най-посещавания остров Боракай има голф игрища, конна езда и мотокрос.

За да не скучаят гостите на това приказно място има още ,  водолазно гмуркане, каяк, ветроходство, гмуркане с шнорхел и риболов. Източният плаж Bulabog е с дължина около една миля, също привлича много туристи и сърфисти от цял свят. По цялата дължина на плажа има подводен риф, който спира големите вълни от океана. При тихо време в този риф може да видите разнообразен морски свят.

Най-голямото пристанище на остров Боракай е Cagban Port и се намира в южната част. Има още няколко по-малки плажове като Punta Bunga Beach и Ilig Iligan Beach, които са също много спокойни и екзотични. Най-високото място на остров Боракай е връх Лухо.

От тук се вижда целият остров и евентуално може да снимате панорамни снимки. В ресторантите се сервира азиатска и европейска кухня, а баровете и дискотеките са на ваше разположение за нощни партита под открито небе.

Населението на остров Боракай е около 10 хиляди и обслужва хотелите и заведенията. Риболова също е добре развит, както и на много от останалите индонезийски и филипински острови. Най-близките острови са остров Carabao и остров Panay.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения