Най-добрите плажове в Турция


Най-красивите плажове в Турция

Най-добрите плажове в Турция са предпочитано място от европейските туристи през летните месеци. Повечето от тях са далеко от големите турски курорти и гарантират една спокойна семейна почивка сред природата. Iztuzu Beach до град Dalyan, изключително красив плаж с дължина около 5 километра.

 

Най-добрите плажове в Турция

Широк и добре поддържан плаж с всички удобства като шезлонги, чадъри, ситен бял пясък и кристално чиста морска вода. Зад плажа е разположено езерото Sulungur, а до град Dalyan се намират скални манастири и гробници - турската забележителност. Kidrak Beach близо до курорт Олудениз. 2 километра плажна ивица между скалите с достъпни барове и ресторанти и няколко вида водни спортове.

Кушадасъ, един от най-известните турски курорти. Според мен е пренаселен с туристи през летните месеци, а плажовете са тесни с много бетон около тях и без зеленина. Удобството е, че акустират много круизни кораби. Плаж Cirali намира се на 70 км  южно от курорта Анталия. Тихо и спокойно място с много хубави семейни хотели и луксозни бунгала. Ще останете доволни от почивката тук, а при малко повече късмет, може да видите как гнездят морски костенурки на плажа през нощта.

Мармарис шумен курортен град , в който едва ли ще си починете. Подходящ е за хора, които обичат нощния живот. Наблизо има няколко плажа, които си заслужава да посетите.Turkey-Oludeniz Плаж Alacatı, известен с идеалните си условия за уиндсърфинг  и кайтборд. Плажната ивица е скалиста дълга около 300 метра. Наблизо до плаж Alacatı има няколко хотела и магазини. Плаж Клеопатра в курортното селище Алания. Многолюден плаж, който ще ви остави без дъх от многобройните атракции.

Практикуват се всички видове водни спортове и като прибавим шоу с делфини и морски лъвове, ресторанти с вкусна средиземноморска храна, всичко си идва на мястото. Около Бодрум има няколко плажа за разнообразна ваканция, но плажната ивица в самият град не е подходящ. Прекалено много морски съдове акустират в пристанището и място за къпане няма.  Дори плаж Ортакент не може да се похвали с някакви удобства, като изключим хотелските комплекси на самия бряг.

Последното място, на което ще спрем вашето внимание е Плаж Капуташ. От него започва началото си каньон Капуташ. Дължината на клисурата е около 6 км , а на места е необходимо да използвате въжета за катерене. След тази екстремална разходка , къпането на плажа ще ви се стори доста добра идея. Мястото е много девственно, но няма да намерите магазини и ресторанти. В Турция има още много красиви морски дестинации, които не споменахме в тази статия.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения