Забележителности на остров Пантелерия


Красиви морски пейзажи от остров Пантелерия

Забележителности на остров Пантелерия са свързани с изгасналия вулкан и горещите минарелни извори. Точно тези извори  са следствие от подводните изригвания на вулкана. Географски погледнато, остров Пантелерия принадлежи към сицилианската провинция Трапани. В миналото острова е бил използван за затвор. По време на Римската империя са заточвани видни личности.

 

Забележителности на остров Пантелерия

Първата забележителност е вътрешното езеро Lago di Venere. Езерото е с дълбочина от два до десет метра и се захранва от минерални извори, които определят високата температура на водата. Гледката към Lago di Venere е изключително красива и може да направите хубави панорамни снимки на остров Пантелерия.

В южната част на езерото има възможност за кални бани, които според медиците имат лечебни свойства. Малко са хората, които се къпят в това езеро заради високата температура на водата, но за успокояване на нервите и съзерцание е идеално място. През есента и пролетта около езетото Lago di Venere се събират мигриращи птици, което е предпоставка за още снимки.

Другото интересно място , което искаме да ви покажем е Национален парк Montagna Grande. Намира се в централната област на острова. Парка се гордее, че е запазил средиземноморската си флора и фауна. Термален басейн Sorgenti di Gadir. Предприемчивите жители на остров Пантелерия са успели да оградят с бетонна стена басейна от морето и да го направят като атракция.Pantelleria-landscape

С други думи посетителите имат два варианта за къпане (морето и минералния басейн).  Elephant Arch - най-важната забележителност на остров Пантелерия. Според хората с богато въображение тази арка прилича на слон. На мене ми прилича на дупка в скалата. Cala Cinque Denti, живописен залив ако сте с яхта.

Стръмният бряг не позволява да се използва за плаж, но от яхтата може спокойно да се гмурнете в чистата топла вода. Balata dei Turchi , красив залив в южната част на остров Пантелерия с интересна пиратска история. Ако изберете лятото за вашата семейна почивка ще се насладите на хубаво топло време и видите едни от най-красивите изгледи на Средиземно море.

Всеки хотел има собствен топъл басейн, който е за предпочитане пред скалистия стръмен бряг. Опитайте неповторимата средиземноморска кухня на Пантелерия. Само да добавим, че остров Пантелерия влиза в маршрута на круизните кораби.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения