Атракции в Майот


Туристически атракции в Майот

Най-привлекателните атракции в Майот можем да ги присъединим към забележителностите на Коморските острови и Мадагаскар, макар политически погледнато този остров да е отвъдморска територия на Франция.Счита се, че  остров Майот е департамент на Франция според последният референдум който се е провел преди няколко години.

 

Атракции в Майот

Най-големият остров се нарича Гранд Тер, който всъщност е най-старият Коморски остров. Тук се намира столицата Мамудзу, където живее по-голямата част от населението.  Размерите на Гранд Тер са 39 км дължина и 22 км ширина. Сравнително малък вулканичен остров за размерите на останалите острови в Индийския океан.  Характерно за остров Майот е неговата зелена растителност и пъстър животински свят, която привлича много зоолози и ботаници.

Тук се срещат няколко ендемични вида животни, като например застрашеният от изчезване сив бамбуков лемур, птицата дронго  и прочутите боабаби и кокосови палми. В топлите води на лагуната около острова може да видите стотици видове ракообразни с най-различен цвят. Около главният остров има бариера от рифове, която пази острова от големите вълни на океана и съответно акостиралите в пристанищата търговски и туристически кораби.

Природни атракции в Майот

Кораловите рифове са дом на много видове риби и корали. Тук може да се гмуркате и да се наслаждавате на подводните красоти на този екзотичен архипелаг. Една разходка в малките градове на Майот ще ви се стори уникално преживяване. За архитектура в градовете трудно може да се говори, защото голяма част от жилищата всъщност са дървени бараки покрити с листа от кокосова палма. Това е присъщо за къщите в съседен Мадагаскар. Една от атракциите  в Майот  изкачване до връх Choungui. Mayotte-Lac-de-DzianiПри хубаво време може да направите панорамни снимки на целият остров Майот.

Най-посещаваните атракции в Майот

Най-удобното време за посещение е през ноември до март, защото е прохладно, а и е добър повод да избягате от зимният студ на север. Обаче ако искате да видите миграция на китове и снасянето на яйцата на морските костенурки е добре посещението ви на остров Майот да е през месеците август и септември. Най-красивият плаж идеален за романтично настроени двойки е Sakouli beach. По средата на плажа расте огромен боабаб, който е голяма атракция за посетителите. Във вътрешността на Майот има изградени няколко защитени територии като например  Mount Benara forest. От островите които са наблизо до Гранд Тер можем да споменем Chissioua Mbouzi.

Този остров е ненаселен – защитена територия заради сухите тропически гори и около хилядата кафяви лемури, които живеят свободно на този малък земен рай. Любопитен факт за остров Майот, че местното население не иска автономия от Франция, дори напротив въпреки многобройните опити на Коморските острови да присъединят политически този малък остров за сега остава  безуспешно. Тази дестинация не се препоръчва за хора, които са свикнали на удобствата на големите хотелски вериги. Атракции в Майот са подходящи за хора с авантюристичен дух и за семейства с нисък бюджет.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения