Главни забележителности в Аруба


Невероятно красив забележителности в Аруба

Забележителности в Аруба се намират в Карибско море, по-специално в островната група Малки Антили. Много малък остров, задморско владение на Нидерландия. Брегова линия е само 70 км., климатът е сух тропичен, релефа е равнинен с  най-висока точка е връх Яманота - 188 м. Ако погледнете от високо ще разберете, че целият остров е населен и застроен с къщи и хотелски комплекси изцяло пригодени за туризъм.

 

Главни забележителности в Аруба

Статистиката показва, че тази красива страна се посещава от около 1 млн. туристи годишно. Повечето посетители са от САЩ и Южна Америка и са повече от населението на острова. За разлика от останалите острови в Карибско море, които имат дъждовен сезон, в Аруба се почива целогодишно. Средните температури са около 28 градуса, а водата е много чиста и топла, подходяща за къпане и гмуркане.

Островната държава остава малко в страни от ураганите преминаващи през Карибско море и е притегателен център за туристите, които искат да избягат студената зима в своите страни. Влажността на въздуха е сравнително ниска за този географски пояс и жегата се понася сравнително лесно. Природата на Аруба е много сходна с тази на Канарските острови, защото бреговете са каменисти растителността е ниска, релефа равнинен.

Природни забележителности в Аруба

В североизточната част на острова, която е доста ветровита може да видите много вятърни генератори и големи вълни. Следователно тук има най-малко население и е най-диво. На много места има кактуси  и пустинна растителност - Arikok National Park. Близо до парка се намира една от най-големите природни забележителности в Аруба Natural Bridge. Представлява монолитна скала, която прилича на мост, а под него се разбиват морските вълни. В противоположната страна на острова е съвсем различно. Aruba-palm-islandТук морето е спокойно и тихо, подходящо за подводните спортове и за почивка на плажа.

Най-посещаваните забележителности в Аруба

Брегът е защитен от рифове, водата е бистра и поради тази причина тук е концентрирано най-много население. В тази част на Аруба се намира столицата Ораниестад с едва 40 хиляди души. Обстановката в града много прилича на малък град в Холандия и по-специално Амстердам. Като цяло западното крайбрежие на Аруба е най-приветливо за туристите. Около брега има палмови гори и кокосови палми, които ви карат да се чувствате в някоя романтична приказка. Това разбира се не се отнася за големите хотелски комплекси, които поддържат красива паркова растителност.

На остров Аруба няма да видите гъста тропическа растителност каквато има на повечето карибски острови. Най-предпочитаното място от туристите е Палм бийч. Тук са най-красивите плажове, най-хубавият ситен пясък, най-много забавления и най-луксозните хотели. Около Аруба има няколко малки острови, които са направени така, че да привлекат най-богатите туристи. В галерията от снимки на  забележителностите в Аруба може да ги видите и да се насладите на лукс и комфорт на Карибите.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения