Най-големите туристически атракции в Гваделупа


Най-интересните туристически атракции в Гваделупа

Морските туристически атракции в Гваделупа не са за изпускане, ако имате желание да посетите тези красиви Антилски острови. Подобно на Мартиника, Гваделупа е бивша френска колония успяла чрез референдум да се отдели от Франция и в момента е самостоятелна единица. Главните атракции в Гваделупа се намират на двата най-големи острова – Бас Тер и Гранд Тер.

 

Най-големите туристически атракции в Гваделупа

Около тези два острови има няколко по-малки, които са също красиви и си заслужава да се поразходите с моторна лодка около тях. Това са остров Мари Галанд, остров Ла Дезирад и архипелага Пьоти Тер. Бас Тер и Гранд Тер са свързани по между си посредством тесен провлак, който е доста застроен с хотели. Общата брегова ивица на Гваделупа е повече от 400 километра, покрита с много красиви плажове със ситен пясък.

Вътрешността на островите е покрита с гъста тропическа растителност, чакаща да бъде посетена от посетители обичащи природата. Всъщност произхода на Гваделупа е вулканичен, а около островите има защитен вал от коралови рифове. Това е идеалното място за подводен риболов или просто гмуркане с шнорхел. Климатът е влажен с чести валежи от дъжд и средна годишна температура 27 Сº.

Природни атракции в Гваделупа

Международният туризъм е много добре развит, като всяка година над 350 хиляди туристи посещават тези приказно красиви острови. Логично е повечето туристи да са французи и американци. Мястото е наистина приказно, защото е съчетание между тропически рай и европейски стил на живот. Това е една мечтана  ваканция за всеки чужденец, защото тук има наистина всичко, от което се нуждаете – бял ситен пясък, хубави палмови сенки, денонощно работещи барове и ресторанти, приятен топъл вятър от към океана и див природен пейзаж. Във вътрешността на островите се издигат активни вулкани, покрити с гъста растителност, които допълват общата панорама на островите Гваделупа.

Исторически атракции в Гваделупа

На Бас Тер  се намира активния вулкан с красивото име Soufriere 1467 м. guadeloupe-bayЦялата площ около вулкана влиза в Национален парк Гваделупа. Тук има специално пригодени туристически маршрути, включващи още големи водопади - Carbet falls, наблюдение на редки видове животни, като например игуана и миеща мечка. Към парка влиза още красивия залив и тесен пролив. Почвата, с която са покрити островите е много плодородна и дори бушуващите в района урагани, не могат да попречат на растенията отново да израснат. Възтановката  на гората е много бърза – сякаш тя оживява пред вас.

От историческите атракции в Гваделупа може да ви препоръчаме: крепостта Fleur d’Epee, която е превърната в музей, Fort Napoleon и няколко фара, които са помагали на корабоплаването в лошо време и през нощта. Дори някои в момента функционират. Не забравяйте да си вземете камерата и да запаметите тези красиви забележителности в Гваделупа, по време на вашата седмична семейна почивка. Най-благоприятното време за посещение на туристическите атракции в Гваделупа е периода ноември  до май.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения