Туристически атракции в Габон


Природни и културни атракции в Габон

Като се има предвид кои страни са в Гвинейския залив, атракциите в Габон остават малко на заден план. Очевидно е, че страната не може да се мери със атракциите в  Камерун или забележителностите в Конго, но все пак тази френско говоряща страна има място на туристическата карта на света.

 

Туристически атракции в Габон

Габон твърде скоро се е освободила от тоталитарния режим и тръгва по пътя на своето развитие. Има достатъчно природни забележителности, които си заслужава да бъдат посетени. На първо място може да споменем усилието на властите да запазят флората и фауната около най-голямата река в Габон – река Огоуе.

Ако трябва да сме по точни, най-големите атракции в Габон за природните паркове и защитени територии. На първо място сред тях са: Национален парк Loango – намира се в западната част на Габон и представлява смесица от африканска савана, гъсти екваториални гори, лагуни в океана и всичко това на едно място. Не е ли приказна каритина? За фотографите това е уникална възможност да снимат хипопотами, слонове, горили и леопарди на фона на естествената им среда на местообитание.

Главни атракции в Габон

От  бреговете на океана може да се види голяма концентрация на китове и косатки, място сравнявано само с атракциите в Южна Африка. Също така посетете африканската тропическа гора Lambarene разположена по река Ogooue или Национален парк Mayumba, на брега на Атлантическия океан. Един от най-отдалечените и трудно достъпни паркове в Габон е Национален парк Ivindo. Тук всъщност са двата най-големи и най-красиви водопади в Габон – водопада Makokou и водопада Kongou. Сравняват ги с Ниагарския водопад по дебит на водата. Пътя до тях е труден и може да се наложи да къмпингувате в тропическата гора.

Най-посещаваните атракции в Габон

В централната част на Габон се намира Национален парк Lope. Това е първата защитена територия в Габон. Представлява микс от савана и тропическа гора. Туристите се настаняват в малки хижи в близост до гората, а разходката става с джипове. Столицата на Габон е Либревил. Тук е съсредоточено една трета от населението на страната. Обаче, най-известната атракция в Габон е Circus Leconi. Представлява червено оцветен циркус  каньон с много интересни каменни форми близо до границата с Конго. Намира се на 120 километра от град Franceville. Като цяло международният туризъм  в Габон е слабо развит, заради слабата реклама, лоша инфраструктура и отдалеченост.

Останалите атракции в Габон ще ги споменем само: Bongolo Caves, Lastourville Caves, Ivela Falls – Nyanga, Mingouli Falls, Tsengue Leledi Falls, Poubara Falls, Doudou Mountains, Mount Seni and Mbe Crystal Mountains и др. Дори може да се каже, че в градовете пътищата са без асвалтово покритие. По крайбрежието на Атлантическия океан също няма добре изградени курортни комплекси с изключение района около столицата Либревил.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения