Русия ще отвори хотел в космоса


Русия ще отвори хотел в космоса

Русия ще стане първата страна, която ще отвори космическа станция за туристи,съобщава сайта  "Орбитални  технологии". Изграждането и експлоатацията на космическа станция  се поема от ракетната и космическа корпорация  Energia(РКК), а дружеството  Orbital Technologies обезпечава проекта и търси клиентите. РКК ще осигури полета в  същата орбита като на Международната космическа станция.

Русия ще отвори хотел в космоса

Станцията  може да побере до седем пасажера. Туристите ще бъдат доставяни на космически кораб "Союз" и "Прогрес". Очаква се, че  мястото ще бъде използвано не само за туризъм. На нея ще  могат да работят и професионални космонавти. Въз основа на това ще бъдат провеждани научни експерименти на търговска основа. Не е изключено  комерсиалния канал да се използва като междинна спирка за по-дълги маршрути. Като например  пилотирана мисия до Луната на борда на "Союз" и други дълги по-дълги  разстояния в космоса.

Услугата за изпращане на космически туристи в орбитата на Русия ще се възобнови през 2012 година. Това ще бъде възможно благодарение на факта, че страната е намерил възможност да се увеличи броят на изстрелванията на "Союз". Цената на полета на борда на руски космически кораб "Союз" до Международната космическа станция, първоначално бе 25 милиона щатски долара, но после нарасна до $ 40 милиона .

Първият космически турист Денис Тито от САЩ, влезе в орбита 40 години след първия пилотиран полет в космоса. От  28 април до 6-ти май 2001 г. на "Союз-TM32"  Тито обиколи Земята  128 пъти.

Космическият  туризъм, въпреки огромните разходи, се превръща в сериозен бизнес, защото много хора са готови да платят за да разберат какво е чувството да не си на Земята.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения