Консумирани храни според кръвната ви група


Зависимост на кръвната група и храните за консумация

Има пряка зависимост между кръвната група и храната, която трябва да консумираме. Според едно сериозно проучване кръвните групи са се създали според това какви храни са се консумирали през хилядолетията. Тясната връзка между храната и кръвната група влияе на жизнените функции при даденият човек. Т.е. храната може както да помогне така и да навреди. Има четири вида групи – А, 0, АВ и В.

 

Консумирани храни според кръвната ви група

Нулевата кръвна група е първата, която се появява още при кроманьонците. Тя е най-разпространена в света и тъй като храната по онова време е била само месо, стомашните кисилини са най-много в организма на човека. Кръвта на този тип хора може да извлече най-много хранителни вещества, затова хората с нулева група се наричат още  ловци.

Кръвна група А – Хората с тази група са с много добра имунна система и най-добре се справят с инфекциите, които засягат  много-голямо количество хора. Тук има намалена консумация на белтъци за сметка на голямото насищане на организма с риба и житни растения. Тези хора са наречени с името земеделци.

Кръвна група В – тази кръвна група се появява доста по-късно, когато много от народите са почнали да водят т.нар. чергарски живот. Хранели са се изключително с мляко и млечни продукти и всичко, което са намирали по пътя си. Именно заради това те са по-издържливи от земеделците и ловците.

Кръвна група АВ – Много рядка кръвна група, наречена от медиците „загадка”, защото все още не е известно как точно се е образувала. В еретроцитите има вещества наречени хемаглутиногени. Те се разделят на А и В, като при различните хора те се срещат отделно, съвместно или съвсем липсват, като определят с това принадлежността на дадено лице към една или друга кръвна група. Например в еритроцитите на 0 кръвна група няма такива вещества, на А и В се съдържа 1 вещество, а в еритроцитите на АВ група - 2.

Повечето хора не знаят, че в зависимост от вашата кръвна група вие консумирате храна, която са  приемали вашите предци още когато се е формирала самата им група. Ако притежавате 0 група е най-добре да се храните с месо, риба и птици. Плодовете и зеленчуцуците са за кръвна група А. Благоприятно е даже да сте вегетарианец.

Притежатели на В могат да ядат месо и риба, но да избягват пилешкото. Зърнените храни да не се консумират като цяло за сметка на плодовете и зеленчуците.  Хората с кръвна група АВ да съчетаят препоръките на последните две групи. Вегетарианството е за предпочитане и не голямо количество месни продукти.

Тези констатации,  които ги написахме за храните и кръвнитв групи по-горе, може да ви помогнат в дългосрочен план за прочистване на токсините в организма ви. Може да забавите стареенето на клетките, да избегнете вирусните инфекции и да се борите успешно с затлъстяването и сърдечно-съдовите заболявания.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения