Всичко ли знаем за хомеопатията?


Всичко ли знаем за хомеопатията?

Вярно ли е, че хомеопатичното действие е самовнушение?

– Атаките са поради това, че в силно разредените хомеопатични лекарства над 12 СН няма и следа от изходния продукт. Според материалистичните разбирания това са неактивни медикаменти. Но това е неразбиране на Хомеопатията като медицинска наука. Хомеопатичните лекарства са динамични (по начина на производство) и после, че влияят върху информационно-енергийното поле на човешкия организъм. Второ, не е плацебо, защото има хиляди излекувани болни. Освен това, излекуваните кърмачета и животни, при които не можем да говорим за плацебо ефект.

Всичко ли знаем за хомеопатията?

1.Вярно ли е че Хомеопатията се използва само при хронични болести?

– Не е вярно, използват се и при остри такива, например грип, бронхит, травми, мигрена – пристъп.

2.Вярно ли е, че хомеопатичните лекарства действат бавно?

– Във връзка с горния въпрос не е така. Няма такъв термин и условие в Хомеопатията. Затова успешно се ползват и при първа помощ.

3.Антибиотиците ли са единственият избор при инфекции?

– Не, в повечето случаи добре подбрано хомеопатично лекарство се справя с тях. Само в крайни случаи, когато има и придружаващи болести, и организмът не може да отреагира, са нужни антибиотици. Например при възрастни хора или пациенти на имуносупресираща терапия.

4.Вярно ли е, че с Хомеопатия се лекуват само функционални заболявания?

– Не, лекуват се и органични болести, дори ендокринни, които се нуждаят от заместващо лечение с хормони.

Но Хомеопатията не е панацея въпреки всичко. В природата няма идеални неща.

5.Възможно ли е хомеопатичните лекарства да се използват с други медикаменти?

– Не, несъвместима е употребата им с антибиотици, кортикостероиди, хормонални препарати, имуносупресиращи лекарства и др.

Не само това, но и при употребата им не се използват:

– кафе, камфор мента (дъвка, чай, лосион);

– възбуждащи и тонизиращи лекарства;

– анестезия, стоматологично лечение;

– електрически одеала;

– рентгеново облъчване;

– електромагнитно поле – това важи особено за предпазване на самите хомеопатични лекарства от него – GSM, монитори, касетофони.

Други доказателства са например, че няколко молекули от ароматно вещество могат да бъдат уловени от човешките рецептори, анализирани и познати. Това се дължи на съществуващия у хората неврален път. Той започва от вкусовите ни рецептори, оттам през челния и темпоралния дял на мозъка стига до лимбичната система. Там се опосредства отговор от хипоталамуса и той се предава върху имунната, ендокринната и нервната системи. Затова хомеопатичните лекарства се приемат на гладно, при “чист” вкус в устата и се използва сублингвалния прием, при което се разчита на рецепторите в устата и носа и кръвната резорбция (а не на храносмилателната система).

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения