хомеопатия и хомеопатични лекарства


Как да бъдем винаги здрави и във форма

Как да бъдем винаги здрави и във форма в този динамичен свят?  Животът днешно време е динамичен и забързан, и рядко имаме време да спазваме специални хранителни или двигателни режими по час. И все пак, ако искаме да сме във форма, има начин да го направим.

 

Можем да заобиколим програмите на диетолозите и да намерим решение. Ето няколко простички и лесни съвети, които могат да ни помогнат да бъдем в така желаната форма почти без усилие.

Колко е важна храната!

Важно е не просто колко калории приемаме, а и какво е тяхното качество. Замисляли ли сте се за това? Има много голямо значение от какъв тип храни идват. За това винаги се стремя да приемам чиста храна, до колкото е възможно. Какво означава това? Органично производство плодове, зеленчуци и ядки, по възможност домашно произведени, без пръскане, а за животинските продукти – да идват от животни, които растат свободно, хранили са се без намесата на химия и ГМО царевица. Принципно не съм вегетарианец, но като цяло не съм голям привърженик на месото, тъй като в общия случай това, което идва в магазина, е обработено с химия, за да изглежда свежо, т.е. червено. Освен това масово животните се гледат с много фармация, химия и хормони, за да растат по-бързо. Все пак хранителната индустрия си е огромен бизнес.
Вече всеки знае, че храната от магазина е с много ниско качество, така че е време да потърсим да си дохраним организма!

Почвите са в десетки пъти обеднени за последните десетилетия, въздуха е доста замърсен, водата от чешмата минава през тръби в които никой не знае колко ръжда и боклуци има, така че какво ни остава? Да търсим начин да си даваме на телата полезни вещества от чисти източници, т.е. места в природата, където човешката дейност все още не е довела до замърсяването, което нашата цивилизация оставя след себе си.

На помощ идват суперхраните!

В България добър източник на хранителни вещества са суровосушени суперхрани – водорасли, коластра и омеги. Какво значи суперхрана? Това е храна, която в 1 грам съдържа голямо количество полезни вещества. Добрите суперхрани са суровосушени на ниска температура, така че да са се запазили полезните съставки в тях, т.е. те са диви и живи! Предлагат се в желатинова капсула, а не в хапче. Хапчетата са със свързващи вещества в тях, които са вредни, освен това се обработват на висока температура, така че в тях накрая не остава почти нищо полезно, което да ни свърши работа.

Има на пазара коластра в течно състояние, но всеки продукт в течна форма има нужда от консерванти, за да се забави развитието на вредни бактерии, така е добре да имаме предвид това. Когато дадем на нашите тела полезните вещества, от които имат нужда, те започват да функционират по съвсем различен начин, но само който е направил тази крачка ще го разбере. Освен това полезните вещества от суперхраните като витамини, минерали, протеин, ензими, микро и макролементи, аминокиселини са с висока степен на усвояемост, защото влизат в нашите тела така, както природата ни ги е дала.

Разработките в лаборатория са често пъти неефективни, защото организма ни не ги разпознава и съответно не ги възприема по начина, по който са предназначени да подействат. Например, един от възможните странични ефекти на синтетичните витамини и качването на тегло.

И така, да обобщим: ще сме здрави и в добра физическа форма, ако даваме на телата си полезните хранителни вещества, от които има нужда, от природни източници, за да може телата ни да ги разпознаят и усвоят! Моята задача като консултант е да насочвам хората какво да изберат точно в тази насока и по какви критерии да се ориентират сред голямото разнообразие от храни и хранителни добавки. Може да посетите моята Фейсбук страница Консултации за здраве и личностно развитие където можете да намерите още безплатна и полезна информация за вашето здраве.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения