Кой може да победи компютър


Отново победа на компютърът над човека

Суперкомпютърът  " Watson ", създаден от IBM, победи двама шампиони  в американското  телевизионно шоу „Jeopardy”, съобщава BBC News.

 Компютърната програма спечели три пъти срещу непобедимият  шампион Кен Дженингс, който има  74 мача без загуба и Брад Rutter, който пък има  спечелена най-голямата сума в историята на играта ($ 3,000,000). Компютърът си заработи награда от $ 1 милион само от това си участие.

Кой може да победи компютър

В IBM, заявиха, че "Уотсън”  взема участие в играта, не за самите пари.Най-важното за тях беше да се покаже, че програмистите са  успели  да сътворят машина, която може да разбере какъв  въпрос и задава човека и да намери точният  отговор. Играта “Jeopardy” се различава от другите такива-викторини, по това , че въпросите в нея не са само факти , които имат точен отговор, а и е нужно асоциативно мислене и еродиция, понякога има и въпроси закачки(шеги).

Как може да победим компютъра

След победата на машината в играта, IBM обявиха бъдещите планове на  компанията, а именно "Уотсън"  да се адаптира в областта на медицината. Тъй като компютърът може да анализира информацията от много други източници, за разлика от човека и  му е нужно по-кратко време за анализ, " Watson " може бързо да Jeopardy-program диагностицира пациенти. "Ние можем да променим начина на ежедневната работа на лекарите, така че те могат да работят по-качественно и по-ефективно", - каза заместник-председателя и директор на IBM Джон Кели III.

Между другото, най-бързия суперкомпютър е китайската Tianhe-1А ("Млечният път"), който е в състояние да извърши  повече от 2500 трилиона изчисления в секунда. Подръжката на такава скорост  позволява да се извършват повече от 7 хиляди графични процеси.В самият компютър има  повече от 14 хиляди чипа на  Intel. Суперкомпютърът заема първото място в Топ 500 на  най-бързите суперкомпютри. За сведение Суперкомпютърът  " Watson " а на 80 място в тази класация.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения