Нови модификации на автомат Калашников


Модификации на автомати Калашников

Известно е, че дългоочакваната  нова версия на "Калашников" 200  ще бъде тествана през 2011 година. За основа на 200-серия е заложен AK-74M. Новината, заяви директорът на завода Ижмаш- Владимир Grodetsky.
Според него едно  достойно  оръжие  не трябва  всяка година или на две да се модифицира.Така че веднъж на  десетилетие - е приемливо. Ако тестът мине успешно, възможно е тази машина  да послужи в армията, пише Evolutechnical .com

Нови модификации на автомат Калашников

За този модел  200-серия е  много трудно да се каже нещо по конкретно защото е тайна и необходимата информация не е подадена. Смята се, че той ще има по-голяма ефикасност от своя предшественик. Grodetsky разкри малко завесата , като каза, че новата машина ще има специална планка за закрепване, която ще позволява на оръжието,  да се застопорява не  само прожектор  и мерник , но и  лазерен търсач на цели.

Усъвършенстваният  AK-74 има приклад , който е сгъваем от  едната страна, и на него също има специална планка за монтиране на целите. Той е в състояние да произвежда 600 изстрела в минута, калибъра на оръжието - 5,45 мм. А от 1995 г. започна използването на  този вид оръжие.

Нека припомни, че автомат  "Калашников" – е плод на въображението на Михаил Калашников, датата на нейното развитие е  1947 година. Само за  две години след създаването му автомата  става най-надежното оръжие в подкрепа на съветската армия. Машината е модернизирана на няколко пъти. Една  от най-новите промени е през  90-ти години на ХХ век, с идването  на серия 100. Сега, повече от петдесет страни по света използват пушка "Калашников". Има данни, че някои държави дори и произвеждат  този тип оръжие, въпреки че нямат никакви права или лицензи.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения