Kia Soul корейски кросоувър за градски условия


Корейски кросоувър Kia Soul от ново поколение

На последното международно Auto Show  в Ню Йорк 2013, автомобилната компания Kia Motors представи поредният си иновативен модел Kia Soul. Автомобила е със свеж дизайн и футуристични форми, изцяло обновен интериор. Шасито на Kia Soul също е ново – по-дълго и по-широко от предишният модел на Kia Motors.

 

Kia Soul корейски кросоувър за градски условия

По форма погледната от страни колата много прилича на чартърен самолет. Ако седнете в автомобила ще усетите лекотата,  с която шофирате защото окачването е променено, както има доста нововъведения в динамиката на Kia Soul. Колата се отличава от конкурентните модели на Nissan Micra и Opel Mokka с доста отсечените си форми, изправената стойка на купето и доста иновативните калници. Нека също така отбележим високото разположение на задните LED светлини, ниското разположението на предните фарове за мъгла, големите трапецовидни отвори за въздух и решетката за въздух между тях.

Kia Soul  едно ново начало

Обърнете внимание на интериорният дизайн на Kia Soul, централната конзола и арматурното табло, както и меката материя, от която са направени седалките. Кожените седалки имат интересно решение за краката на пътниците, а именно странична подобрена опора. Друго доста удобно хрумване е да има на волана копчета за управление на цветния 8-инчов сензорен екран, с което се цели да не се отвлича вниманието на шофьора от пътя. Освен сателитната навигация в Kia Soul има операционна платформа  Android, аудио / видео и опция за навигация и интернет телефон.Kia-Soul overhead 2014

Шумоизолацията  е на много високо ниво, защото общата облицовка на колата е изработена от полиуретан. Към базовият модел още влизат - SiriusXM ™ сателитно радио, AM/FM/MP3 аудиосистема, Bluetooth и  хендсфри безжична технология, автоматично затъмняване на огледалото за обратно виждане,  16-инчови алуминиеви джанти и шестстепенна автоматична скоростна кутия.

Технически характеристики на Kia Soul

Шасито на Kia Soul е с 30% по здраво и твърдо, а гредите на кокпита са подсилени за да може да се увеличи общата безопастност на пътниците при евентуален сблъсък. Помислено е за удобното управление на шофьота с новата система  „Flex Steer” с три различни настройки на волата Normal, Comfort и Sport. Техническите характеристики на Kia Soul са: 1.6-литров бензинов двигател с директно впръскване на горивото (GDI), 130 к.с.и максимална скорост от 185 км/ч. разход на горивото в градски условия 7,7 л/100 км, а по магистрала 5,6 л/100 км. Ускорение от 0-100 км/ч  - 10,4 сек и емисии на СО2  - 168 гр/км. Тъй като тази кола е съвсем нов модел, няма как да сравняваме нейните технически показатели с предишни модели. Габаритните размери на Kia Soul са : дължина 4105 мм, ширина  1785 мм и височина 1610 мм., а колесната база е 2550 mm. Според някои специалисти в автомобилният бранш,  шансът на този корейски кросоувър за градски условия да пробие на европейският пазар са много големи. Примиерата на Kia Soul в Женева, Ню Йорк и Париж вече мина и отзивите бяха доста ласкателни. Серийното производство започва в Корея през ноември, а първите коли ще са на автопазарите в Европа и Америка в началото на следващата 2014 година.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения