Fiat 500L малка кола за големи хора


Стил и индивидуалност в новият Fiat 500L

Ако обичате да се возите в малка по размери кола, но с пъргав двигател и маневрено шаси, вие сте попаднали на правилното място. Това е вашата кола Fiat 500L. С новият си обновен италиански дизайн, увеличеното място за 5 пътници заедно с шофьора и  1.4-литров Turbo двигател MultiAir с 160 конски сили този автомобил си е наистина уникален.

 

Fiat 500L малка кола за големи хора

Този модел Fiat 500L има над 1 милион продажби в 110 страни по света от 2007 година до наши дни. Този модел се харесва както на дамите, така и на мъжете и децата заради компактните си размери и лесният начин на управление.

Новата мини-MPV Fiat 500L с много подобрения

Новият подход на италианските инженери и дизайнери към изработката на нова визия и стил на пътя е доказателство за големите качества на тази малка по габарити кола. Характерно за новият дизайн на автомобила са доста изгладения  външен вид в сравнение с предишни модели Fiat 500, двуцветен спортен интериор, иновативна задна и предна броня, по-големи 16 и 17-инчови джанти, с други думи идеална кола за градски условия.

В центъра на всичко това Fiat 500L има на борда си 5-инчов дисплей приспособен за гласови команди, Bluetooth, хендсфри разговори, вградена система за навигация, SD четец на карти и радио и медиен център. Fiat 500L съчетава в себе си функционалност и пространственна ефективност, много близка до усещането за малък SUV, много маневрена на пътя и лесна за паркиране в града. Новият италиански автомобил притежава най-добрите показатели за пространство в своя клас.

Нови новаторски идеи в  Fiat 500L 

Съотношението на вътрешното пространство и външните размери е оптимално, като се има предвид габаритите на колата: дължина 415 см, ширина 178 см и колесна база 261 см. Обема на багажника е увеличен до 400 литра, а пътниците могат да стоят комфортно в  3.17 кубически метра.  Cargo пространството може да се регулира на 3 нива в зависимост от това какви предмети превозвате. Има достатъчно на брой куки и Fiat 500Lджобове да съхранят вашите чупливи и обемисти предмети. Fiat 500L се произвежда с три варианта двигатели, два бензинови и един турбо дизелов. Помислено е за вредните емисии на CO2.

Бензиновите двигатели са 95 HP 1.4 l 16V Fire  и 105 HP 0.9 Turbo TwinAir. Всеки има различни качества в зависимост от това дали скоростната кутия е пет или шест степенна. Характеризират се с нисък разход на гориво благодарение на ефективността на включеният турбокомпресор. Направени са над 10 000 часа изпитания и симулации. През 2014 година се предвижда пускането на Fiat 500L в серийно производство захранвано с метан. Както знаем метана е най-чистото автомобилно гориво, което има ниски нива на замърсяване на околната среда. Към базовият модел влизат предни и странични въздушни възглавници, стандартна система  ABS, системата Brake Assist и Electronic Stability Control.

Всичко това се прави за да може безопасността на пътниците да е максимално гарантирана. Има вградена и вътрешна система за контрол (City Brake Control), която отговаря за много параметри, включително дали сте си сложили предпазния колан, сигнализация когато карате колата на заден ход и дори дали пътя,  по който карате е заледен.

Ето част от основното оборудване на Fiat 500L: регулируем волан по височина и дължина, както и електрически сервоусилвател, електрическа предните прозорци, централно заключване на вратите и дистанционно управление на алармата. Икономичната Start & Stop система също се предлага в базовия модел, електрически огледала с размразяване, круиз контрол за регулиране на климатичната система, MP3/ CD плеър, фиксиран стъклен покрив и двузонова автоматична  климатична система.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения