Volvo XC 90 класа и комфорт на пътя


Новото Volvo XC 90 на пазара през 2014 година

Шведският концерн Волво най-после ще обнови най-продаваният си модел,  всъдехода Volvo XC 90. Той беше пуснат на пазара през 2002 г., като най-търсеният  кросовър на скандинавците, но през 2012 г. продажбите намаляха и колата се нареди едва на 5-о място по продажби. Новият вариант на Volvo XC 90 ще се появи през 2014 година, а старата версия ще бъде пусната в Китай от компанията Geely , закупила модела на Волво XC 90.

 

Volvo XC 90 класа и комфорт на пътя

Всъщност, Volvo XC 90 е започнат още през 1999 година от немският прозводител Форд., който по това време е собственик на Волво. Volvo XC 90 е типичен кросоувър с предно  предаване или 4Х4  задвижващи колела и дизелов петцилиндров D5 двигател. Това е отлична комбинация от икономия и производителност, макар че не е много динамичен и гъвкав автомобил, както например BMW X3.

Новото Volvo XC 90 грация и комфорт

Промените в новият модел ще са минимални в сравнение с предишния и цената ще е малко по-висока. На автомобилното изложението в Женева през 2014 година, ще бъдат представени и двата ватианта на Volvo XC90 и Volvo XC60, преди да бъдат пуснати в продажба същата година. В интериора Волво също ще има минимални промени, като се набляга изключително много на удобството на пътниците и на-вече тяхната безопастност. Volvo XC 90 е обзаведен изцяло кожа, оформени изкусно детайли от хром. Има доста елементи в модела където спортният дух е надделял – големи алуминиеви джанти, спортно окачване, двойни ауспухови тръби,  набит и нисък бодикит.

Колата най-добре стои на магистрала, защото именно тогава усещате, комфорта при пътуване. Шофирането е лесно, а бензиновият вариант 3.0-литровия двигател T6 е с  автоматична скоростна кутия Geartronic. Всяка версия на Volvo притежава стандартен пакет за безопасност: защитно ламинирано стъкло, двустепенни Volvo XC interiorвъздушни възглавници, електронни спирачни системи, тракшън контрол и първокласна охранителна техника. Има новост в предните фарове, които да не заслепяват насрещно  движещите се автомобили, но същевременно да няма мъртви петна на осветеност.

Практичността на Volvo XC 90 се изразява в обема на багажника, който е непосредственно зад задните седалки -  655-литра. Разхода на гориво обаче не е много малък, като се има предвид мощния D5 и отделените  149g/km на CO2, а при D4 двигател 139g/km на CO2. Цената за обслужване и застраховката на Volvo XC 90 не  са никак малки. Други екстри на модела са Touch информационната система на базата на Android, свързваща колата с интернет.

Използват се всички възможности на Android приложенията, в това число забавни игри, музика, интернет радио, уеб сърфиране, Google карти за навигация и информация за времето . Новите технологии от Формула1 ще бъдат въведени само в модела  Volvo S80, така наречената KERS system, която дава допълнителна мощност на колата при увеличение на скоростта и 20% намаление на разходите от гориво. Модела Volvo XC90 и Volvo XC60 е за ценители на лукса при шофиране, хора знаещи какво е класа и комфорт на пътя.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения