Смартфон направен от бамбук


Нов модел смартфон направен от бамбук

23-годишният   студент от Лондон  Кийрън-Скот Уудхаус, който  учи дизайн в университета в Мидълсекс  създаде  смарт телефон с корпус  изработен от бамбук съобщава,Daily Mail. Новината  привлече голямо  внимание в Лондонската седмица посветена на новостите в дизайна.

 

Смартфон направен от бамбук

Корпусът на  смартфона наречен  ADzero е направен от издръжлив бамбук и изглежда като истински  т.е. без използването на лак за дърво например. Смартфона  "Bamboo", работи под операционната система Android, както и че е  почти два пъти по-компактен (малък) от iPhone . 

Най-модерни материали за изработка на смартфон

Както всички съвременни смартфони, той е оборудван с камера, но тя има уникален "трик" - кръгова светкавица.Тя прави осветлението в картините плавни и премахва ненужните сенки. Според Уудхаус, стимулът да измисли точно такъв модел за него е изключителното еднообразие на пазара за смартфони

Последни най-нови материали за смартфон

ADzero първоначално е бил  предназначен изключително за  китайския  пазар. Затова именно е и изборът на местен материал - бамбук. Въпреки това, след неочакваният успех в най-голямото изложение за  дизайн във Великобритания, Кийрън-Скот си  поставя по-амбициозни цели. дървен смартфон

Той се надява, че ADzero ще се появи по рафтовете на магазините за електроника в  Западна Европа  още тази година.Идеята за смартфон от "бамбук" е много характерна и актуална за нашето време: един екологичен начин на мислене за насърчаване на модерните индустриални дизайнери, за преминаване към естествени материали. 

Ползата от техния ареал непрекъснато се разширява. Освен за храна на пандите в Азия, и за производсво на мебели, предимството на бамбука е, че расте много бързо. Например миналата година учени от  Бразилия,  направиха от сърцевината на  плодовете  "наноцелулоза"  , от те предложиха  да се направи корпуса на някои автомобилни части. 

Свръхлеките  и ултрасилните влакна на този нов материал са изключително благоприятни за околната среда.Що се касае конкретно за бамбука, той от известно време  се използва в електрониката. Преди 3 години  учени създадоха клавиатура, компютърна мишка и USB-флашка, направени от този материал.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения