Технологии, Бизнес новини, hi-tech бизнес новини


Off-road автомобил Lincoln Navigator

Американската компания Lincoln представи най-новата си разработка кола за 2015 година Lincoln Navigator. Той представлява интересна интерпретация на луксозен класически автомобил в съчетание със спортни елементи. На световното автомобилно изложение в Чикаго 2014 година, многобройните клиенти на тази лъскава кола ще получат така очакваната информация за дизайна и техническите параметри на Lincoln Navigator 2015.

 

Емблематичната решетка разделена на две равни части придава перфектно излъчване на предната част на колата. В интериорен план може да се спомене луксозната кожена тапицерия и допълнителните Hi Teck нововъведения. Освен това Lincoln Navigator е с по-динамични характеристики, подобрена мощност и възможност да бъде използвана колата за теглене с цел да се удовлетворят в максимална степен клиентите на този клас автомобили. Какво може още да се добави към външният вид на колата – това са 20-инчови алуминиеви джанти, хромирани стъпала, светодиодни LED светлини и адаптивни предни LED светлини.

Технически характеристики на Lincoln Navigator

В кабината има три реда седалки за осем души с подлакътници между тях и голям заден багажник. Двигателят е 3.5-литров EcoBoost с по-икономични показатели от предшественика си 5.4-литров V8. Очаква се Lincoln Navigator да е с 370 конски сили с четири задвижващи колела. Този американски автомобил е снабден със система за увеличено сцепление Trac Four-Wheel-Drive, който помага при хлъзгави пътни настилки, а при сухи селски пътища колата придобива Off-road способности. Серво волана дава възможност за по-прецизно Lincoln Navigator interiorуправление, лесно маневриране и паркиране при ниска скорост. На всеки две милисекунди системата Lincoln Drive Control регулира амортисьорите в зависимост от неравностите на пътя.

Помощни асистенти на Lincoln Navigator

Настройката става посредством сензори, които може да се управляват в зависимост от трите режима на работа, а именно Normal, Sport и Comfort. Още една атрактивна иновация е асистента  Hill Start / Descent Assist, която помага при спиране на Lincoln Navigator под наклон по-голям от 5 градуса. Когато шофьора иска да тръгне тази система не дава възможност на колата да тръгне назад за 2 секунди след като педала на спирачката е освободен. Има и още една система Nivomat, която повдига задният край на автомобила ако е претоварен с багаж за да може да равномерно да е натоварването и гумите да се износват еднакво.

Lincoln Navigator притежава пасивна система за влизане и старт бутон за запалване  на двигателя. Наличието на Blind Spot помага на водача да инициализира друго превозно средство в съседната улица, а камерата за обратно виждане служи да подаде изображение на 8-инчов сензорен екран, който е вграден на арматурното табло и помага за движението назад. Вече десетилетия наред собствениците на  Lincoln с удоволствие купуват и остават доволни от тази марка кола. 70 % от тях повтарят покупката си с по-нова модификация  Lincoln заради комфорта и лесното управление.  Производството е планирано да започне през летните месеци и първият Lincoln Navigator да се появи на бял свят през есента на 2014 година в автосалоните по света. А дотогава остава само да чакаме.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения