Забележителности в град Брисаго Швейцария


Забележителности в град Брисаго Швейцария

Забележителности в град Брисаго Швейцария на западния бряг на езерото Маджоре. Местоположението му е ключово, защото е близо до италианската граница в кантон Тичино. Логично в да се говори най-много италиански и немски.  Впечатленията ми, които останаха в съзнанието ми са че е малък град на границата между Швейцария и Италия.

 

Забележителности в град Брисаго Швейцария

Никога не съм си помисляла, че съчетанието палми, сняг и планини може да пасва толкова добре заедно. Да правилно прочетохте палми. През зимата ги увиват с найлони за да се запази температурата на дървото по-висока и да не измръзне.

Ако случайно имате повече свободно време, може да отидете с кораб до остров Брисаго. Има редовни услуги от Локарно и Аскона до Брисаго. Има малка ботаническа градина на острова с пауни и ендемични растения, които са типични за субтропическа зона. Това е единствената такава градина, разположена на остров в Швейцария. Всъщност не знам колко острова има Швейцария, но този остров Брисаго ме впечатли.

Подходящ е за романтична разходка и това е всичко. Има също малка бамбукова гора, малък плаж и оранжерия. Също има римска баня, която е доста атрактивна. По средата на острова има вила Емден. Построена е през трийсетте години на миналия век в неокласически стил. Има ресторанти хотел, в който може да се правят големи тържества.

Кои са атракциите на град Брисаго

  • Ботаническа градина Isole di Brissago
  • Църква S. Maria Addolorata del Sacro Monte
  • Църквата на Мадона дел Понте

По мои скромни впечатления, повече от един ден тук няма нужда да оставате. Една незабравима разходка, ако времето е благоприятно разбира се. Само да припомня, че всеки трети ден в годината вали, а времето е влажно. Лятото обаче е прохладно, заради близостта на езерото Маджоре до планините, които го заобикалят.

По-добър вариант е да обиколите с кораб езерото Маджоре и неговите острови. Повечето такива са в италианската част на езерото. Разбира се по-добър вариант е да отидете до Женевското езеро, ако сте запалени туристи, но и тук е приятно за разходка.

Забележителности в град Брисаго Швейцария, романтично място и още по-интересен остров носещ същото име. Насладете се на един спокоен уикенд сред природата на Швейцария.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения