Забележителности във Валенсия


Забележителности във Валенсия

Забележителности във Валенсия , които не бяха в челната ми класация за предстоящи пътешествията. Евтините самолетни билети до там ме изкушиха, че Валенсия е вече първото място, до което пътувах в началото за тази година. Това е третият по големина испански град след Мадрид и Барселона.

 

Забележителности във Валенсия

Забележителности във Валенсия

За времето на четиридневния ми престой, градът успя не само да ми хареса, но и да ме очарова. Несравнимата си архитектура – смесица от готика, барок, ар нуво, мудехар (арабски стил), както и с невероятните модернистични и футуристични сгради. Един полезен съвет от мен – с предварително закупена pass card можете да се движите навсякъде с обществения транспорт, а той е много добре организиран. Може да влизате във всички туристически забележителности и обекти.

Забележителностите на Валенсия отразяват историята на града. Входът на Валенсия се охранява от Древната порта Куарт. От тук започва старата централна част на града. Средновековните порти на замъка Торес де Серанос пък стоят на мястото на отбранителни постройки от римската епоха. Имах късмета да бъда във Валенсия на 22 януари, когато се провежда фестивал в чест на Сан Висенте Мартир – мъченик и защитник на града. Обиколката започна от Централния катедрален храм на Валенсия, където се намира една от най-значимите християнски реликви – Светият Граал.

След това започва грандиозно градско шествие по местата, свързани с мъченическата смърт на светеца. Обиколихме Храмът на Дева Мария , Покровителка на хората в неравностойно положение, Църквата Св. Каталина, Църквата Св. Йоан. Добре, че хотелът беше в центъра на града, на пешеходно разстояние от централните градски забележителности, че успях да видя впечатляващи сгради. Всяка една от тях с оригинална архитектура и богата история

Какво да видим от забележителностите във Валенсия

 • Копринената борса Лонха Де Ла Седа
 • Централния пазар
 • Кметството
 • Плаза де Торос
 • Дворецът на маркиз Дос Агуас
 • Дворец Генералидад
 • Музея на изящните изкуства

Един от дните ми от престоя отделих на природните забележителности на този изключително зелен град. В бившето корито на река Турия, която се простира през целия град е изграден огромен парков комплекс. Състои се от няколко зони, които включват Кралските градини, Градът на изкуствата и науките и Ботаническата градина. Ботаническата градина на Валенсия е най-старата ботаническа градина в Испания. Създадена още през 16-ти век към медицинския университет с цел култивиране и изучаване на лечебни растения.

Днес в растителната й колекция има над 4500 ендемични и екзотични растителни вида от цял свят. Първоначално подходих малко скептично към това място, наречено биопарк. Оказа се една от най-впечатляващите и изумителни зоологически градини, които съм виждал. Интересният дизайн на зоологическата градина маскира всякакви бариери, създавайки впечатлението, че съм попаднал в естествената среда на животните.Valencia museum science

Какво трябва да знаем за Валенсия

Разделена е на отделни зони, в които живеят представители от всички континенти. В интерактивния зоопарк няма решетки между гости и животни, освен в моментите, когато е необходимо да се гарантира безопасността. Нестандартният дизайн на зоологическата градина маскира всякакви бариери, създавайки впечатлението за попадане в естествената среда на животните. И още един цял ден (оказа се недостатъчен) за Града на науката и изкуството. Това е модерен развлекателен комплекс, истинска архитектурна гордост на цяла Испания.

Този авангарден футуристичен комплекс е разделен на шест отделни части с обща паркова площ: Музей на науката, Океанографски парк, Планетариум, Ботаническа градина, Дворец на изкуствата и конгресен център Агора. Накратко, такова беше пътешествието ми във Валенсия, родният град на испанската паеля.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

 • Приятели
 • Полезни сайтове
 • Приятели
 • Friends
 • Friends
 • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения