Какво да посетим в Кейп Таун


Какво да посетим в Кейп Таун

Какво да посетим в Кейп Таун, кратка разходка на забележителностите в този далечен град. Не ме бива много да пиша истории, така че ще ви напиша по-практичните неща за пътуването. Не мога да помогна с инфо за визи, защото с немски паспорт не ми беше нужна виза. Летях с етиопските авиолинии (самолета беше Airbus, а не Boeing) от Франкфурт със смяна в Адис Абеба и мога само положително да се изкажа за тях и удобството на полета.

Всичко беше точно откъм страна време, храната беше вкусна, имаше достатъчно място за краката, стюардесите бяха любезни и дори ми донесоха кафе, без да искат да се плаща, извън времето на сервиране на храната. В Етиопия смяната на полет беше безпроблемна и излетяхме точно навреме. Излезе ми 550 евро в 2 посоки, при цени на конкуренцията над 1000 евро.

 

Какво да посетим в Кейп Таун

След уговорка с хотела имаше такси, което чакаше за мен на летището- излезе 300 ранда (~20 евро, 1евро =15 ранда) до хотела, който се намира в Sea Point района на Cape Town. Този район го препоръчвам защото е сигурен, намира се по крайбрежието и на 30 минути пеша от V&A Watеrfront и центъра на града, а по Main Road има всичко що душа ви иска - супермаркети, магазинчета, кафета, ресторанти, почти навсякъде с безплатен интернет, както и хостели, за тези, които предпочитат по-евтино място за спане. За тези от вас, които искат да видят най-красивите южноафрикански плажове през зимата сме ви приготвили допълнителн астатия по тази тема.

Кои са забележителностите в Кейп Таун

За тези, които желаят да се глезят в хотел  в по-скъпи и луксозни квартали - да си потърсят хотел в Bantry Bay, Clifton & Camps Bay. Снимките с морските лъвове са от Hout Bay. Аз лично обичам да си правя пешеходни разходки, затова не мога да кажа нищо конкретно за градския транспорт, но има автобуси, които отиват до центъра. Като цяло цените са по-ниски от Германия, а кафето е 1-1.50 евро например. Храната е много вкусна, долу на кейовете ( V& A Waterfront) има огромен шопинг център и безброй ресторантчета. Ходенето до Нос Добра надежда и до Table Mountain ги запазих през местен сайт и съм много доволен - организацията беше перфектна.

Другата седмица ще ходим и до един резерват, ще кача снимки и от там. Хората са много любезни, мега впечатлен съм от начина по който много различни култури са се смесили равномерно (поне такова ми е впечатлението от Кейп Таун). И за пръв път виждам черни, които очевидно се чувстват добре в собствената си кожа (за разлика от attention seeking- те им събратя в Англия и САЩ, които май имат проблем с идентичността принадлежността си). Кейптаун е добра туристическа дестинация и не бива да се пропускат.

Какво може да ви се случи в Кейп Таун

Освен вече споменатите забележителности, може да добавим  планината Тейбъл и Кейп пойнт. Интересен е стадиона Грийн пойнт, който беше домакин на световното първенство по футбол, а през нощта е осветен и изглежда като истинско бижу простряло се на брега на Атлантика. Ходих дори на масаж и мога да ви препоръчам черната ми масажистка  Наташа ( Lavender Thai massage в Sea point), която отново ще посетя, защото освен добрия масаж, цените са безобразно ниски - 32 евро за 90 мин масаж .

Внимавайте из района на финансовия дистрикт, защото там има доста бездомници, някои от които стават агресивни ако не им дадеш пари. Но като цяло впечатленията ми са прекрасни, не изключвам варианта, в който да посетя Кейп Таун отново. Някой ако има въпроси - да пита. Шофира се вляво, като в Англия. Не взех кола, защото времево не успях да си извадя международна шофьорска книжка, но едни англичани ми казаха, че минавало и без. За любителите на вино - районът е винопроизводителен и едни от най-хубавите им вина се правят в района на Stellenbosch, който е на 2 крачки от Кейп Таун. Има и много организирани разходки за дегустация на вино.

Послеслов, забравих да добавя - за района на западния бряг на ЮАР (Western Cape) е препоръчително да се постави само ваксина срещу хепатит А. Ако ще ходите на изток към Durban и нагоре към националния парк Крюгер и неговите "животни с добри намерения" - трябва да се информирате за точните райони с малария.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения