Забележителности в Аликанте


Забележителности в Аликанте

Забележителности в Аликанте, един прекрасен град в Испания близо до Валенсия и Барселона. Може д аго посетите за един уикенд и да видите всичко което трябва и си заслужава. Дори ще имате време да се излежавате на плажа, ако сте през летния сезон. Но да започнем подред с нашата разходка и да ви разкажем най-важното за нея.

 

Забележителности в Аликанте

Преди всичко Аликанте е архитектурен град с богата история. Със сигурност няма да сте разочаровани, защото климата е приятен почти през цялата година, храната е средиземноморска и вкусна при това, а забавления има навсякъде.  Тъй като град Аликанте не е толкова известен колкото останалите градове на Иберийския полуостров, тук няма много туристи.

Кои са най-важните забележителности в Аликанте

  • Впечатляващата сграда Каса Карбонел
  • Сградата на кметството
  • Катедралата Сан Николас
  • Замъкът Ла Торета

Богато е наследството на Аликанте през средновековието. Сградата Каса Карбонел е най-красивата от всички изброени, поне от моя гледна точка построена в периода 1922-1925 г. Била е собственост на богаташ, занимаващ се с текстилно производство. Ако разгледате вътрешността на сградата ще се удивите от оформлението на стаите и салоните. Това не е всичко защото фасадата е още по-удивителна с двете кули.

Катедралата Сан Николас, която е католическа и вътре по нищо не се различава от останалите такива , които съм посещавал в Европа. Емблемата на Аликанте си остава замъка Санта Барбара. Намира се на върха на хълма Бенакантил на височина 166 метра. Крепостта е на три нива и може да се обходи пеша, ако стъпалата до горе не са ви проблем. По пътя до горе ще видите: стражевата сграда Куерпо де Гуардия, бастионът Балуарте де ла Рейна, мястото за паради Патио де Армас и укреплението Ревелин дел Бон Репос построено през 18 век.

Тези от вас, които обичат да мързелуват са попаднали на правилното място. Районът около Аликанте предлага няколко плажа с много добри условия за почивка. Ла Алмадраба е най-малкия от тях, като тук идват малко хора. Другите два плажа Кабо де лас Уертас и плаж Сан Хуан (3 км дълъг) са доста по-големи и по посещавани, особено през лятото. Има и още няколко плажа като например Ел Постиге и Урбанова.

Ако имате още свободно време за губене посетете няколкото музея, като най-важния е Бароковият Музей на съвременното изкуство. Намира се до параклиса Санта Мария. Интересен факт е че в миналото е имал друго предназначение, като склад за зърни и училище.

Музеят Фогерес и Музеят за изящни изкуства „Гравина“ не са много интересни, затова не ви ги препоръчваме. Климатът е приятен заради разположението на Аликанте в югоизточната част на Испания. Намира се на брега на Средиземно море, в близост до Мурсия, Албасете и Валенсия. Планините на север са източник на прохлада през лятото и защитна стена за ветровете през зимата. Ако имате яхта, това е идеалния вариант да акостирате на пристанището. Лично за мене марината по нищо не отстъпва на тази на Монако. Такава подредена я снимах от Кастило де Санта Барбара.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения