Забележителности в Портофино Италия


Забележителности в Портофино Италия

Забележителности в Портофино Италия, едно от малкото населени места, което все още не е пренаселено през лятото от туристи. Този малък град се намира на 50 км от Генуа, като най-добрият вариант е да вземете автобус. С кола под наем или собствена такава също е вариант, но имайте предвид, че в Портофино паркирането е абсолютно невъзможно.

 

Забележителности в Портофино Италия

Градът е основан още по времето на Римската империя и е известна резиденция както на летописци, така и на важните хора в империята. Дори Плиний Стари нарича пристанището на Портофино Portus Delphini, което за съжаление в момента е „Пристанище на скъпи яхти“. Както ще видите от снимките, които сме добавили към статията за Портофино Италия, те са толкова много, че дори е трудно понякога да акостира голям кораб. Така е когато хората имат пари и се чудят как да ги вложат в материални богатства.

Около пристанището има много красиви вили и замъци, от където може да се наслаждавате на красиви панорамни гледки. Основен принос за разцвета на туризмът тук изиграват англичаните и по-конкретно Монтагю Йейтс Браун. Той купува единият хълм и построява своята резиденция в която кани да се забавляват английските му приятели. Това се разчува сред богатите среди и малко по-късно Руджеро Валентини построява първият голям хотел Hotel Splendido.

Счита се че именно той е основоположник на туризма в Портофино Италия. Тук са били известни личности както на шоу бизнеса, така и членове на кралски фамилии. Градът е толкова малък че едва ли ще намерите свободно място за паркиране на единствения паркинг Пиаца дела Либерта. На практика може да се разходите и разгледате всичко само за един ден. Вечерта може да опитате средиземноморска кухня в някой местен ресторант или просто да се разходите по тесните каменни улици.

Това място не е евтино, така че се подгответе за тази изненада. Ако искате да отидете на плаж, Портофино Италия не е вашето място. Тук има само един каменист плаж, разположен до пристанището. Повечето хотели наоколо имат басейни, така че това е единствения вариант.

Кратък списък на Забележителностите в Портофино Италия

 • Църквата „Сан Джорджо”
 • Параклис „Santa Maria Assunta“
 • Регионален природен парк Портофино
 • Кастело Браун /Замъкът Браун/
 • Оратория „Санта Мария Асунта”

Преди да стане туристически център Портофино Италия е бил рибарско селище. Дори има статуя на Исус Христос поставена под водата, която закриля рибарите докато са в морето. Намира се на малка дълбочина в залива и може да се види ако имате водолазна екипировка.

Подобни подводни статуи не са рядкост и ги има на много места в света. Няма по-красиво място на италианската Ривиера от Портофино, така че се възползвайте от предоставената ви се възможност и прекарайте един уикенд тук. С изключение на студените зимни месеци, през останалото време на годината е благоприятно за посещение.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

 • Приятели
 • Полезни сайтове
 • Приятели
 • Friends
 • Friends
 • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения