Хонолулу Хавайски острови


Хонолулу Хавайски острови

Хонолулу Хавайски острови, столица на остров Оаху. 50-тият щат на САЩ и най-голямо пристанище на Хавайските острови. Близо до Хонолулу се намира изгасналия вулкан Diamond Head, който е идеален за да си направите панорамни снимки на града.

Коренното население е полинезийци, които са се смесили с европейците след идването на капитан Джейм Кук. Тук е най-голямото военно пристанище, за което няма да пишем сега, тъй като има доста информация и филми за това.

 

Хонолулу Хавайски острови

Най-интересните забележителности в Хонолулу са: Хавайският морски център;  Хавайският щатски музей за изящни изкуства, Мемориала на американския самолетоносач „Аризона”; екскурзия, Планетариумът; Художествената академия; най-известният плаж Уайкики.

За тези от вас които харесват природата предлагаме едно изкачване до вулканичния кратер Даймънд Хед. Основния приток на туристи тук е със самолет, защото са твърде отдалечени от континентите. Тук е ужасно скъпо дори за 377 000 жители.

Това е една от причините да идват в Хонолулу само богати хора. Следователно градът е проспериращ и развиващ. В превод остров Оаху означава място за срещи. Най-важните плажове са в югоизточната част на острова около град Хонолулу, защото североизточната част е заета с планини. Много от вас са ги виждали на туристически брошури или рекламни снимки в интернет.

Само на няколко минути пътуване с кола може да видите буйна растителност или пусти плажове. Зависи от посоката която поемате. Всичко тук е много добре организирано и като магнит привлича богатите туристи от цял свят. Станало е вече нарицателно име думите „Хавайски острови“.Honolulu-Diamond-Head

Още един интересен факт е, че тук са едни от най-големите вълни в света. Сърфистите идват тук през месеците от ноември до май за да участват в ежегодните състезания. Северният плаж на остров Оаху ги очаква. Подобно на другите острови Оаху е с вулканичен характер. Повечето плажове са с черен пясък, което н ебива да ви притеснява особено. До град Хонолулу се намира Diamond Head.

Калдерата е ясно изразена и може да я обиколите за час по пътеката. Цялата разходка е доста живописна. Да си направите панорамни снимки на световно известния плаж Уайкики и Хонолулу е просто задължително. Стъпалата Хайку или познати като “Стълба към Рая”.

Очакват ви около 4000 стъпала, които трябва да изкачите за да видите стратегически важна за военните връх. Това се случва на 900 метра надморска височина. Това не е официална туристическа забележителност. Правите го на ваша собствена отговорност, но това не бива да ви плаши. Сравнително лесно е това, стига да сте подготвени добре, както физически, така и логистически.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения