Най-интересните забележителности в Торино


Най-интересните забележителности в Торино

Най-интересните забележителности в Торино, които успяхме да видим при европейската ни обиколка през лятото. Всичко започна от площад Виторио Венето, където автобусите ни оставиха. Или както се нарича още на италиански Piazza Vittorio Veneto, огромен е и ми прилича на писта за кацане на самолети.

От едната му страна е река По и католическата  църква Grand Madre di Dio, а в противоположна посока е улица По, по която тръгнахме. Естествено навсякъде има магазини и кафенета, в които нямахме време да се спираме, защото времето е малко.

 

Най-интересните забележителности в Торино

Първата забележителност на Торино по пътя е най-високата историческа сграда   Моле Антонелиана. Доста трудно може да се направи панорамна снимка заради близките сгради наоколо. Височината е 121 метра и в момента е музей на киното.

Според мен стои малко неестествено сред останалите исторически атракции в Торино. Следващата ни спирка от нашата виртуална разходка е Дворец „Кариняно“. Фасадата е в бароков стил, а дворът отзад е много впечатляващ. Тук се е родил кралят обединител на Италия Виктор Емануил ІІ. Пред дворецът е площад Карло Алберто, малък е, но доста тих и спокоен.

Отиваме на площад Сан Карло. Още щом го видях и намерих огромна прилика с площад Сан Марко във Венеция. Не знам кой от кого е копирал, но така го усетих. Инъче е красив и просторен. Тук с жена ми си направихме малко романтични снимки, пред любопитните погледи на минувачите. На няколко пресечки от там в източна посока е площад Кастело, по средата, на който е двореца Мадама.

Има интересни малки фонтани, които сякаш извират от земята. До него е площад Реал и баптистката църква Свети Георги. Ако искате да видите древни останки от Римската империя е добре запазената Палатинска порта.  Изработена е от тухли и стои доста внушително на фона на близкия парк за разходки на жителите на Торино.Milan-piazza В този град се намира най-голямата експозиция на египетското изкуство, а именно Египетския музей.

Нямах желание да влизам там защото според мен историческите находки трябва да останат там където са намерени. Още повече, че преди няколко месеца посетих музея в Кайро. Ще отделя малко внимание на Кралският дворец, разположен на пиаца Кастело. Бил е резиденция на Савойската династия два века. В момента е музей, в който не успяхме да влезем.

Искам да завърша своя кратък разказ за  най-интересните забележителности в Торино, с кратко заключение относно този тип екскурзии в чужбина. Времето е твърде кратко за да се насладим изцяло на такива големи градове като Торино и забележителности в Милано. Трябват ви поне 2-3 дни да се разхождате спокойно и да влизате в музеите и изложбените зали.

Тъй като за мене не е толкова важно да гледам такъв вид атракции, не бях разочарован. Само да споделя, че аз предпочитам природните забележителности и затова нямам особени претенции.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения