Остров Кариакоу земя на рифове


Остров Кариакоу земя на рифове

Остров Кариакоу земя на рифове е географска част от Гренадинските острови , но се управлява от Гренада, тъй като е близо до този карибски остров. Единствения град на остров Кариакоу е Hillsborough. Има няколко малки селища  разпръснати по целия остров и повечето от тях са превърнати в малки хотели. Най-хубавите плажове са Anse La Roche и Beach Paradise. Спокойни и красиви плажове, на които има дневен и нощен бар.

 

Остров Кариакоу земя на рифове

Ако нямате нищо против разходките по плажа, може да се разходите с лодка или да мързелувате на слънце. Според местното население остров Кариакоу се смята за най-спокойното и сигурно място в Карибско море. Туристите от САЩ идват тук най-вече заради добрите условия за гмуркане. Тук се намират най-девствените коралови  рифове в региона, а местата за гмуркане са над 30.

Морето е спокойно през голяма  част от годината ,  водата е топла и видимоста е голяма, затова може да се направят хубави подводни снимки. Тук се обучават водолази , а рифовете са подходящи за всички нива за водолази. Дълбочината на рифовете е между 12 метра и 30 метра. Остров Кариакоу  може да се похвали с голямо разнообразие от живи корали, в които се крият много цветни риби.

Тук има няколко подводни атракции , които са потънали в миналото кораби. Водолазите много обичат да ги разглеждат заради легендите за потънали съкровища. Подводната фауна включва баракуди, рифови акули, скатове, зелени костенурки и др. През пролетта, се наблюдават гърбатите китове, които мигрират покрай острова. Техните звуци могат да бъдат чути от леководолази от голямо разстояние.

Климатът е благоприятен за туризъм почти през цялата година.  Препоръчително е да планирате вашата семейна почивка на остров Кариакоу през сухия периот , който е от януари до юни месец. Повечето туристи пристигат първо в остров Гренада и по време на престоя си планират посещение на остров Кариакоу. Това най-лесно става с ферибот.Carriacou-Union-Island

Ако имате късмет може да видите карнавала на месните племена, които ходят на кокили. Повечето хора се познават и всеки от тях се е специализирал в някаква дейност, така че на туристите да им е удобно пребиваването тук. Докато се разхождате може случайно да станете свидетели на сватба или погребение. Ще ви направи впечатление музиката и танците, които са смесица между латино и индиански танц.

На юг от остров Кариакоу се намират няколко малки острови, най-красивият от които е White Island. Пясъкът е ситен и бял за разлика от пясъка на Кариакоу, който е черен заради вулканичния произход. Въобще възможностите за една спокойна и релаксираща почивка са много, затова се насладете и се върнете отново следващата година.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения