Главни забележителности на остров Наксос


Главни атракции на остров Наксос

Главни забележителности на остров Наксос са част от атракциите на Цикладските острови. Всъщност това е най-големият остров от тази островна група на Гърция в Средиземно море. Остров Наксос е любимо място за семейства с деца или влюбени двойки. Малките градове са претъпкани с туристи през лятото. Тук може да пиеш хубаво гръцко вино в някой малък ресторант или просто да се разхождаш по тесните стръмни калдъръмени улици.

 

Главни забележителности на остров Наксос

Навсякъде има исторически паметници още от времето на древна Гърция, а после и от Византия. Остров Наксос привлича много авантюристи, които предпочитат да карат кайтбординг по безлюдните южни плажове. Кои са главните забележителности на остров Наксос ще разберете ако прочетете останалата част от тази вълнуваща статия.

Започваме с недовършения храм на Аполон, който се намира близо до главното пристанище на остров Наксос. Има запазена каменна порта на Аполон, изградена от две колони покрити с  трегер,  на която може да си направите снимка  при залез слънце. Специално място ще отделим на храма на Деметра, който се намира на около 60 км на югоизток от град Наксос.

Всъщност хората живяли в периода от осми до трети век преди Новата ера са основоположници на архитектурата в древна Гърция. Островът предлага възможности за планински преходи по живописни маршрути. Ако си наемете колело ще имате възможност да обиколите вътрешността на остров Наксос и да запазите хубави спомени от природата тук. Най-красивите пейзажи може да снимате при хубаво време.

Разбира се основната атракция е морето и красивите плажове. Гмуркането е лесно и има какво да се види. Скални образования, подводни прещери и малки разхвърляни хаотично в Егейско море острови чакат да бъдат посетени. Най-известния плаж е Agios Prokopios.Naxos-island

Дори тук има водолазно училище и още много водни спортове. Източната част на остров Наксос е камениста, но може да се намерят малки заливи с приятни условия за романтична почивка. Така например ние препоръчваме залива Lionas или евентуално залива Apollona. Настанете се удобно в малките хотели около тези места и се наслаждавайте на тиха и спокойна атмосфера.

Най-красивия залив е Drimalia и Agiassos. Подходящи плажове за плуване и водни спортове са: Микри Вигла, Пиргаки, Плака бийч, Псилиамос и Пахиа Амос. Селското стопанство е много добре развито. Отглеждат се маслини, лимони и грозде. Дори без туризма остров Наксос може да се издържа от тези селскостопански култури. Местното население са предимно заселници от близкия остров Крит, които носят със себе си културата и занаятите.

Вкусната средиземноморска кухня, големият брой древни архитектурни паметници и тихата обстановка вечер са предпоставка за хилядите туристи целогодишно да посещават остров Наксос. Съвсем наблизо се намират остров Миконос и остров Парос, за които сме писали в предишни статии.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения