Най-важните забележителности на остров Милос


Най-интересните забележителности на остров Милос

Подробен списък на най-важните забележителности на остров Милос, които трябва да се посетят от туристите. Нека да припомним само, че остров Милос е един от Цикладите, пети по площ от всички гръцки острови. Вулканичният  характер на остров Милос и насечената брегова ивица придават изключителна красота за хората успели да посетят това приказно място.

 

Най-важните забележителности на остров Милос

Природата доста се е потрудила за да сътвори такива интересни скални образования. Например белите скали на Sarakiniko или причудливите форми в Arkoudes. Няма голяма разлика в архитектурата на остров Милос с тази на останалите острови, къщите са варосани, а вратите и покривите са в преобладаващо син цвят. Плажовете са малки и тесни, едвам се отличават от стръмните скали.

Например плажовете около Gerontas, Firiplaka и Paliochori - трудно се достигат дори пеша, но за сметка на това няма много хора и може спокойно да се печете на топлото лятно слънце. Adamas или  Adamantas е едно красиво пристанище закътано в най-дълбокия залив на остров Милос.

Ако се разходите по тесните каменни улици на града ще ви направи впечатление, че всичко е в бяло, включително християнските църкви - типично за егейската архитектура. Посетете градчето Трипити, където е намерена статуята на Афродита или Венера Милоска. За жалост няма как да я видите защото отдавна е в Лувъра. Тук има още малък античен театър, добре запазени катакомби и вятърна мелница.Milos-plaz

Също интерес за посетителите са рибарските селища Полония и Мандракия, където вратите на къщите са на нивото на водата, а гаражите са приспособени да влизат лодките на рибарите , а не както е прието автомобилите.

Клефтико - група скални образувания и морски пещери,  до които се стига само с корабчета или яхти. Горемите минерални извори край град  Адамас, които може да използвате с лечебна цел, но имайте предвид че извират направо на брега. Туризмът е главната дейност на местното население, което е разбираемо.

Тъй като почвата е суха и камениста , основните селскостопански растения са: портокали, кипариси, маслини и хвойна. Отглежда се още памук и ечемик, но има няколко лозя, които дават грозде и се произвежда чудно бяло вино. Дори подробно да ви напишем за този красив земен рай в Егейско море  е по-добре да разгледате галерията от снимки на най-важните забележителности на остров Милос и сами да прецените дали си заслужава да отделите една незабеавима семейна почивка тук.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения