Забележителности в Илинойс


Туристически забележителности в Илинойс

Най-вълнуващите и най-привлекателни забележителности  в Илинойс се намират в град Чикаго на езерото Мичиган. Този американски щат е един от най-населените в САЩ, с много добра инфраструктура и добре развита промишленост и селско стопанство. Това не оказва голямо влияние на природата в щата Илинойс, особено по реките Мисисипи и Илинойс.

 

Забележителности в Илинойс

За съжаление щатската граница на север при езерото Мичиган е толкова застроена, че може смело да се обяви липса на растителност и животински свят в района. Въпреки това ще започнем нашата разходка с Starved Rock State Park. Намира се на река Илинойс с над 20 километра пешеходни пътеки, които преминават през красиви каньони и водопади. Помислено е за удобствата на туристите, без да се пречи на дивата природа. Построени са къмпинг места подходящи да се живее ако възнамерявате да практикувате риболов или да карате лодка в реката.

Природни забележителности в Илинойс

По страничните ръкави на река Илинойс има няколко много красиви водопади, които през зимата замръзват и стават за ледено катерене. Това са Wildcat, LaSalle, Hennepin, St. Louis, French Canyon, Tonty и Ottawa. През зимата е забранено карането на снегомобили. Водещи забележителности  в Илинойс са историческите и архитектурни постижения  на човека в тази част на Америка.

Започваме с най-известната сграда в Чикаго – Willis Tower или Sears Tower. Този стъклен небостъргач е висок 442 метра, построен през 1973 година. Всяка година над един милион туристи посещават сградата. Интерес за тях представляват няколко стъклени балкона в най-високата част на небостъргача. Посетителите умират от страх докато пристъпят прозрачния под за да се снимат на фона на град Чикаго.

Illinois-Chicago-night

Исторически забележителности в Илинойс

Друга забележителност в Чикаго е природонаучния музей Field Museum. Два милиона посетители всяка година посещават един от най-големите музеи по естествена история на света. Освен постоянните колекции, в Field Museum гостуват пътуващи изложения и научно-изследователски програми. Lincoln Tomb – историческа забележителност в Илинойс посветена на 16 президент на САЩ Ейбрахам Линкълн. Това е една от първите национално исторически забележителности в САЩ, построена по инициатива на гражданите веднага след смъртта на този известен американски гражданин.

Lincoln Park – намира се в северната зона на град Чикаго и граничи с езерото Мичиган. Jay Pritzker Pavilion – сравнително нова атракция в Чикаго 2004 година е открита. Единствената открита сцена за всякакъв вид сценични събития (класическа музика, опера и рок изпълнения). Lincoln home – Национален исторически обект на САЩ, домът на Ейбрахам Линкълн, в който е живял 1844-1861 преди да стане президент. Синът на Линкълн дарява къщата на щата Илинойс с условието тя да бъде добре поддържана и да не се взема такса на посетителите.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения