Забележителности в Алабама


Туристически забележителности в Алабама

Природните забележителности в Алабама не са много тъй като този американски щат в по-голямата си част е равнинен. Алабама е южен щат и по време на гражданската война е бил на страната на Юга. В сравнение с другите американски щати, след войната успява бързо да се възстанови, макар в момента да не е водещ икономически щат.

 

Забележителности в Алабама

Започваме нашата разходка с най-старият щатски  парк Cheaha. Изключително красив парк с всички удобства както за къмпинг така и за риболов и туристическа разходка сред природата. В територията на парк Cheaha се намира планина Cheaha и едно много красиво малко езеро в подножието на планината. Целият парк е покрит с гъста широколистна гора, а в най-високата точка на планината има изградена площадка за панорамно наблюдение.

Точно тук може да направите красиви панорамни снимки на парк Cheaha. Gulf State Park – малък по площ парк в територията на който влизат три красиви сладководни езера. Няколко квадратни километра е морска територия има много туристически маршрути, място за къмпинг и вили под наем. В парка има много атракции, дори голф игрище с няколко думи всичко необходимо за една прекрасна почивка сред природата.

Природни забележителности в Алабама

Noccalula Falls Park – най-голямата атракция в този парк е 27 метров водопад. В паркът може да видите още зоологическа градина, голф игрище и бронзова статуя на жена, която възнамерява да се хвърли във водите на водопада. Oak Mountain State Park, най-големият парк в щата, намира се в центъра на щата Алабама. Къмпинг, риболов, лов и пешеходен туризъм са само част от дейностите тук.Alabama-natural-attractions

Ловът на елени и диви патици по здрач е най-голямото удоволствие за ловците. Frank Jackson state park – намира се на юг. Мястото е подходящо за разходка и семейна почивка. На езерото Frank Jackson може да карате лодка или да ловите риба. Подобни условия за почивка има Lurleen state park. Monte Sano State Park – от 1930 година влиза в защитена област за селски туризъм. Има места за пикник и модерни къмпинги с добре оборудвани каравани.

Исторически забележителности в Алабама

Прекрасен изглед към живописната долина, площадки за децата, планинско колоездене и още много изненади ви очакват, ако посетите това интересно място. От историческите забележителности в Алабама може да споменем: Fort Morgan в устието на Mobile Bay. Построен през 1813 -1814 година, служи за защита на залива Mobile Bay. Fort Morgan  е бил в центъра на няколко битки по време на Гражданската война. В момента е частично възстановен и превърнат в историческа атракция в Алабама.

 Alabama state capitol – историческа сграда, в която се помещава законодателната власт в щата. Посетете ботаническата градина в град Birmingham и Fort Conde, отбранително съоръжение в испански и френски стил строителство в град Mobile. Макар и малко на брой,  но много красиви  забележителностите в Алабама могат да ви очароват – не ги пропускайте!

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения