Забележителности в Обединените арабски емирства


Най-посещаваните забележителности в Обединените арабски емирства

До 1950 година когато се открива нефт за забележителностите в Обединените арабски емирства никой не беше чувал и виждал. Съвсем естествено е част от тези атракции да са построени след тази година. Тук се има предвид забележителностите в Дубай, като един голям мегаполис, макар според някои липсата на зеленина в този красив град да е от решаващо значение за туризма.

 

Забележителности в Обединените арабски емирства

Стратегическото положение на Обединените арабски емирства в Персийският залив и Оманският залив прави страната важен транспортен център в района. Населението живее в крайбрежните райони, тъй като континенталната част е покрита с пустини. Към Обединените арабски емирства спадат няколко острови, които са оспорвани от Иран и Катар. Дубай е най-голямото пристанище, а след него са пристанищата в Абу Даби и Шарджа. Климатът е горещ и сух, валежи почти няма. Желателно е да се посети тази азиатска страна през месеците декември, януари и февруари. Дъждовете са интензивни и кратки, я пясъчните бури са често природно явление.

Приказна разходка сред забележителности в Обединените арабски емирства

Да започнем нашата разходка с една от най-интересните забележителности в Обединените арабски емирства - Dubai Aquarium. Това е най-големият изкуствен аквариум в света. Намира се на партера на Dubai Mall. В него живеят 33 000 водни животни, като най-голям интерес от посетителите има към акулите и скатовете. Ако много искате да сте сред тези морски обитатели трябва да си доплатите и да се гмурнете с шнорхел.United-arab-emirates-Burj-al-arab

Столицата на ОАЕ  е Абу Даби. Градът се намира на малък остров на 250 метра от континента. Връзката между двата бряга става с двата моста  Mussafah и Maqta. Абу Даби е символ на лукс и разкош характерни за емирствата. Тук се намира 7 звездният хотел „The Emirates Palace”, небостъргачът Capital Gate и джамията Шейх Зайед.

Най-интересните забележителности в Обединените арабски емирства

Следващата спирка на нашето прекрасно пътешествие е Дубай. Тук разбира се най-важната атракция е супер луксозният хотел Бурж ал Араб, който се намира на изкуствен остров в морето. Бурж ал Араб има форма на корабно платно. В  Дубай се намира най-високата сграда в света - Бурж Халифа завършена през 2010 година. Този монумент е висок 828 метра – 162 етажа. Освен няколко хотела, които се намират в ниските етажи има 900 апартамента, офиси на компании и най-висока наблюдателна площадка, разположена на 124 етаж.

Ако имате време посетете музея на модерното изкуство, в който има много експозиции, провеждат се много светски събития – образува се един нов свят. И накрая една сравнително нова атракция – разходка с балон над пустинята и Дубай. Полетът започва от пустинята рано сутрин за да се улови благоприятния вятър, продължава над червените пясъци на пустинята и завършва в Дубай. Накрая получавате сертификат за това приключение.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения