Най-интересните забележителности във Виетнам


Невероятни исторически и природни забележителности във Виетнам

Виетнам е класически представител на азиатската култура и изкуство. Виетнам е на 13 място по население в света. Намира се на полуостров Индокитай, като граничи на север с Китай, на Югозапад с Камбоджа, на северозапад с Лаос и на изток с Южнокитайско море. Страната е изключително красива, защото тук са вплетени много интересни туристически маршрути, които радват любознателният турист.

 

Най-интересните забележителности във Виетнам

От една страна тропическата природа, зелените добре подредени оризови плантации и многото исторически забележителности в това число красиви стари храмове. Не пропускайте и река Меконг – главната транспортна артерия на страната и най-вече плаващите пазари. Главен град, в който има над 600 храма и пагоди е Ханой. Столицата е главен административен център, а части от града са присъединени към световното културно наследство.

Любопитни забележителности във Виетнам

Друга интересна дестинация е град Сайгон с известният военен музей и бившият президентски дворец. Ако обичате красиви плажове и чист морски въздух ви препоръчваме Nha Trang. Двата най-известни плажа във вторият по значение залив във Виетнам за Mui Ne и Phu Quoc. Пясъкът е фин, а водата е кристално чиста с подходяща температура през цялата година. Друга интересна забележителност във Виетнам е най-високата пагода Thien Mu Pagoda. Със седемте си етажа тя има изглед към река Perfume. Thien Mu Pagoda е символ на бившата имперска столица, построена през 1601 година. Разбира се най-голямата забележителност във Виетнам си остава Ha Long Bay. Това е емблемата на туристическата реклама за Виетнам и присъства във всички брошури и пътеводители на туроператорите от цял свят. В залива има над 1000 острова разпръснати хаотично в морето, като някои от тях са кухи с дълбоки пещери.

Крайбрежни забележителности във Виетнам

Повечето от островите са ненаселени, но служат за разходки покрай тях с лодка или малък кораб. Виетнам е известен на цял свят още и с така наречената Виетнамска война. От войната са останали много добре Vietnam Sightseeing tourзапазени подземни тунели Cu Chi, които са истинска атракция за туристите. Вижте останките от храма и кулата на Po Nagar Cham и си направете разходка до Qui Nhon. Друга забележителност във Виетнам е пагодата Truc Lam и Езерото на въздишките. Ако сте на пътешествие във Виетнам за меден месец ви предлагаме посещение и романтична атмосфера на езерото Hoan Kiem. Разположено е в центъра на старият град Ханой и е място за отдих на населението на града. Друга интересна дестинация е Da Lat.

Тук има няколко места, които си заслужава да видите. Това е място, което френските колонизатори са предпочитали  да посещават за да си починат на тишина и спокойствие. На първо място е Prenn Fall . Изключително красив пълноводен водопад и заедно с буйната растителност около него е прекрасна гледка. Езерото Xuan Huong – идеално място за разходка по брега или каране на сърфинг във водата Дълго е около 5 километра. За тези от вас, които се интересуват от Будизма предлагаме посещение на Linh Phuoc Pagoda . Тук се съхранява статуята на златният Буда. Около храма има много хубава градина.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения