Културни и забавни атракции на остров Сицилия


Най-важните забележителности на остров Сицилия

Остров Сицилия е най-големият остров на Средиземно море. Населението на острова е приблизително  5 милиона души. Изключително интересен за разглеждане остров, който има богата хилядолетна история. Палермо е най-големият административен и културен център, както и по-малките от него Катания и Сиракуза. Остров Сицилия е полуавтономна област на Италия, както и няколко по-малки островчета около него.

 

Културни и забавни атракции на остров Сицилия

Една от най-големите атракции на Сицилия е най-високият вулкан в Европа,  Етна 3320 метра, който се вижда от много далеко. Обиколката на остров Сицилия продължава  към град Палермо. Важен курортен и търговски център с много историческо паметници на архитектурата. Катедралата на Палермо, достроявана през вековете и поради тази причина няма само един архитектурен стил.  Църквата Сан Джовани и нейните червени куполи, Сан Каталдо и Свети Франциск Азиски са нормандски църкви, както и Двореца на Норманите са най-интересните атракции в Палермо.

Най-важните атракции за остров Сицилия

В югоизточната част на Сицилия посетете градчето Ното и неговата старинна архитектура в старият град. Макар голямото земетресение през 1693 година да разрушава града, местното население го изгражда отново с още по-голям блясък до сегашният му вид. Всички старинни постройки са защитени от Юнеско. Задължителна спирка за туристите е Сегеста и полуразрушения храм в дорийски стил и амфитеатър в близост до него. Намират се на един  хълм наречен от древността Сегеста.

Интересен факт за храма е че той всъщност никога не е завършен и се е запазил и до днес макар да са минали 2500 години. На север от остров Сицилия се намират изключително красивите Липарски  острови.sicily town Те не влизат в световните туристически дестинации, но си заслужава да се посетят. На първо място заради активният вулкан на остров Стромболи с височина 924 метра, скалистият бряг на най-големият остров Липари и вулканичният планински остров Салина с най-висок връх 962 метра.  

В централната северна част на остров Сицилия се намира малкото градче Чефалу, много известно с катедралния  площад и музеят „Мандралиска”. Третият по важност град, който трябва да разгледате е Сиракуза. Тук важни туристически обекти са: гръцкият театър за 15 хиляди места, Ортиджа, храма на Аполон, храма на Атина и други. За тези от вас които искат да си починат на приятен средиземноморски плаж предлагаме градчето Таормина.

Тук има всички удобства за релакс, палмова сянка, ситен пясък и чиста топла морска вода. През свободното време посетете добре запазеният Гръцки театър, където и до днес се провеждат музикални фестивали,  крепостта на хълма от където се открива живописна гледка към околността.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения