Барселона и най-големите забележителности на Каталуния


Барселона и най-големите забележителности на Каталуния

Изглежда невероятно, но въпреки че Испания е една от най-посещаваните страни на Земята, обширни райони от нея едва ли са толкова известни на всички. Но през последните няколко години от гледна точка на историята и науката, този пропуск е запълнен и е доведен до вниманието на по-любопитния пътешественик.

Барселона и най-големите забележителности на Каталуния

В продължение на много векове Испания не е съществувала като нация и  държава, а по-скоро като например сбор от няколко страни като Арагон, Кастилия, Калабрия и разбира се Каталуния. Често тези провинции са разделени от високи планински вериги и поради тази причина те се развиват отделно, като дори езика им е различен.

Забележителности на Барселона и Каталуня

Тези  различия са били безмилостно потискани през годините на Франко, но тъй като това време вече е отминало, днес Каталония си е запазила  отделна регионална идентичност, която се заема малко от останалата част на Испания.

Ясното синьо Средиземно море, което се прелива в гористи хълмове, които се открояват на фона на високите планини - пейзажът е прекрасен.

Най-хубавият град в Испания-Барселона

 Природата е  толкова разнообразна, като всяка област може да бъде съставена от малки средновековни села докато се стигне до  най-жизнените градове в света - Барселона: град с дъх на класическото изкуството на Ренесанса до авангарда на Салвадор Дали. istoria na barselona

Списъкът е безкраен и турнето, което ние ви предлагаме е едно от най-оптималните:

Отсядане в четиризвездни хотели през цялата почивка, екскурзия до Барселона – най-красивият град в Испания, посещение до красивия средновековен град Жирона, посещение на Тарагона – древната Римска  столица, визита до световно известния манастир в Монсерат, посещение до лозовият масив Cava и разбира се превъзходната  природа в цяла Каталуня.

Седем дни – само за £ 619. Избраните маршрути важат от април до октомври 2012 година.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения