Сетивата, без които не можем-мирис


Сетивата, без които не можем-мирис

Големите магазини много добре знаят каква е силата  на обонянието. Кой  не би се изкушил от  мириса на прясно опечен хляб, който  ни лъхва още на входа на големия супермаркет и ни води към щанда за хлебни изделия?

Сетивата, без които не можем-мирис

Животните отделят вещества,  наречени феромони,  с които привличат партньорите си и  маркират своята територия. Нашитe домове също имат специфичен мирис.

Дори със  затворени очи бихме познали у кого от приятелите си се намираме само по миризма­та.

Първото впечатление е цялостно и ако жили­щето ни не мирише свежо, това ще повлияе на усещането ни за удобство, което изпитваме и ние, и нашите гости.

Съвършено различно е уханието на лаванду­ла в градината в топла вечер след дъжд от аромата на купения ос­вежител за въздух с мирис на лавандула.

Ес­тествените миризми ни влияят по начин, по който фабричните продукти никога няма да могат, а освен това не ни застрашават с дихателни проблеми или замърсяване на атмосферата.озеленяване на градината

Ни­що не може да се сравни с уханния свеж въздух, който нахлува през отво­рения прозорец от градината или довява аромата от сандъчето с цветя на балкона.

В много култури се използ­ват есенции за ароматизиране на въздуха и днес за­почваме да откри­ваме това полузаб­равено познание за ползата за здраве­то, която носят редица ароматични масла.

Лилиумите са силно ароматни и отглеждането им в саксия до вратата може да внесе уханието им в дома.

Растенията отглеждани край пътечката към задната врата, миришат чудесно и ни доставят наслада.

СТИМУЛАТОРИ НА ОБОНЯНИЕТО

 1. Чист
 2. въздух
 3. Ароматични масла
 4. Растения
 5. Прясно изсушени цветове
 6. Плодове

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

 • Приятели
 • Полезни сайтове
 • Приятели
 • Friends
 • Friends
 • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения