Тарикати ли са американците. Нов метод за озеленяване на тревата


Тарикати ли са американците. Нов метод за озеленяване на тревата

Поддържането на тревата зелена през лятото може да бъде истинско предизвикателство, особенно за райони където климата е сух. Горещото слънце може да изсуши и най-устойчивите растения и собственици да  изразходват тонове вода в непрекъснато поливане и пак тревата да си остане кафява.

Тарикати ли са американците. Нов метод за озеленяване на тревата

Сметките за вода набъбват здраво и понякога самите собственници вдигат ръце от безсилие, защото усилията им остават напразни, а тревата им не изглежда свежа.

В  Ню Йорк таймс наскоро беше публикувана статия за „иновативният” метод на озеленяване на декоративната трева пред къщите на някои американци.

Как да си озеленим тревата пред къщата

Някои собственници на морави посредством зелена боя оцветяват кафявата трева пред имотите си. Открихме, че те не са единствените с този тарикатски метод.

Няколко компании в Южна Калифорния рекламират "екологосъобразна" живописна морава и възтановяване на  "естественният " цвят на трева.Косене на такава трева не е препоръчително по обясними причити. 

Освежаване тревата на ливадата

"Ню Йорк Таймс" съобщава също , че боята  трае около три месеца и разходи за нея са няколко стотин долара, което спестява доста пари от бюджета ако се полива пълноценно, особено в застрашени от сушата  райони. Боядисаната морава може да се полива малко, така че тя не умира напълно. zelena morava

Компаниите, които извършват тази услуга  твърдят, че процесът не е химически активен, но има минимални отлагания от тези химикали , които се натрупват след поливането в подпочвените води. Ето и някои извадки от форума под въпросната статия.

Майкъл М -”Използвах подобен метод за моята трева. Дадох 100$ за зелена боя за дрехи, която ми се стори екологично безвредна и си спестих 350$ за поливане с вода. Не изглежда много истинска моравата ми, но за шофьорите които минават покрай къщата ми не биха направили разлика с истинската.”

Кен Алън – „Не съм привърженичка на такъв метод на озеленяване. Бих направила аналогия с куклата Барби. Всичко е някакси много изкиственно и напудрено. Моят съвет е да се посадят такива растения, които майката природа ни е дарила. Просто се чудя тази трева каква фотосинтеза извършва.”

Жанет С. – „Не мога да разбера що за проблем ви е това как изглежда тревата в двора ви. Това си е истинско разхищение на средства. Та има хора по света , които нямат какво да ядат, а ние тука се занимаваме с това какво щели да си помислят шофьорите когато минават покрай дворовете ни. Още една причина да бъдем притеснени за морала на  тази страна”.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения