Правилно подбраното дърво лекува депресията


Правилно подбраното дърво лекува депресията

Отивате на пикник  или просто на разходка в парка, използвайте ценните моменти на спокойствие с максимални ползи за здравето!

Правилно подбраното дърво лекува депресията

Намерете в гората или парка точно тези дървета, които могат щедро да споделят с вас своята  положителна енергия или да отхвърлят надалеко  отрицателните ви емоции.

Помолете за помощ  акациевото дърво. Ако не можете да си подредите  мислите или  търсите отговор на мъчителен  въпрос, не очаквайте, че то ще ви прошепне верният отговор.Акацията  много благоприятно въздейства върху подсъзнанието и възстановява увредените връзки. Дишайте прекрасният  аромат на акация и оставете на страни  вашите проблеми, спрете да мислите за тях. И решението ще дойде от само себе си.

Природата лекува и ни прави по-здрави

 

Бреза - женското дърво.  Разходка под короните на  бреза идеално облекчава стреса и  премахва  състоянието на депресия. Не напразно първичният сок от бреза  през пролетта се препоръчва при  хронично болни пациенти. Обхванете с прегръдка брезата и я помолете да ви избави от болестите, които ви мъчат.Брезата няма да ви откаже.Бреза, която  расте под прозореца в къщата носи щастие, светлина и радост.

Обърнете внимание и на  черешата. Ако наистина се нуждаете  от късмет, ама  луд късмет - уверено продължавайте  напред. Това дърво е символът на самураите, затова му се доверете и то ще ви възнагради с  човешка сила, воля и вярност.

Нека прекарваме повече време сред природата

Спрете се за около минутка под  круша , преди да прекрачите прага на дома си след тежък  ден на работа и то особенно след конфликт с началниците си. Това е женско дърво, което никога няма да  позволи на съпруга или  майка да донесат лошо настроение. Крушата с готовност ще  поеме  тежестта на проблемите ви на своите клони стига да я помолите за това!

Ето че идва ред и на едно мъжко дърво -  дъбът. Той е  символ на твърдост и мъжка сила. Смята се, че дъба обединява човека с Вселената. Разходка из дъбова гора помага да разберем дълбокия смисъл  на събитията случващи се във вашия живот. Ако сте  творческа личност и се нуждае от вдъхновение - започнете деня си именно с  такава разходка. Колко  жалко е, че такова  мощно дърво е рядкост  в големите градове.мирис на люляк

Постойте  в сянката на явора, докоснете стъблото му, погалете  бузата си с неговите  листа - ако животът ви е  толкова досаден, и да се оттърсите от  всичките си негативни реакции. Яворът е  дървото на вътрешният  баланс и хармония. То  ви освобождава от вашата агресивност и покорно я разтваря в листата си.

Цъфналият люляк.Той е символ на нежност, красота, доброта. Дори и най-свадливи хора стават по-меки когато  дишат аромата на люляците. Сложете в стаята си  хубав букет от люляци – няма да сгрешите!
За благоприятното влияние  на природата върху човешкото тяло може да се пише много. Но си струва поне да опитаме и то на  практика, което е  по-добре от  теорията?

 Много е важно да запомните:Човек, който не общува с природата  не може да бъде здрав!  Ето защо, при  първа възможност вървете в гората сред  дърветата!

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения