Експертни съвети за наторяване на почвата през октомври


Експертни съвети за наторяване на почвата през октомври

Есента е идеалното време да  поглезите вашата почва, казва Никол Брадли,ръководител на Lost Gardens  в Корнуол, една от най-очарователните викториански градини във Великобритания.

Експертни съвети за наторяване на почвата през октомври

Нейните  навременни консултации, включват  прилагането на специална и  мощни съставки, които се оказват тайната на успеха  през годините - добре изгнила конска тор.

Тя казва, че октомври е най-добрият месец, за да се работи  усилено за обогатяване на почвата чрез добавяне на органична материя и хранителни вещества.Никол добавя още: Един от въпросите, които се задават най-често е:" Какво е най-важното нещо за един успешен градинар "."Отговорът е много ясно да се грижим за нашата почва. Почвата ни в Heligan е богата, с ронлива структура, което означава, че  въздуха и водата може да преминат  през нея.

"Това не е инциденто, това е процес дълготраен период включващ  години  изкопни работи. Много поколения градинари са работили на нашата земя за  подобряване на почвата.


"През есента, ние добавяме огромно количество органична материя. Ние използваме добре изгнила конска тор, вкопана в дълбоки траншеи. С течение на времето се натрупва една наистина добра, богата почва", казва тя.По това време на годината в Heligan има  ежегоден ритуал, в който се показват на посетителите 200 различни сортове плодове, зеленчуци и цветя, отглеждани в градините.

Събитието се открива на 22 октомври с продажба всички растения  в движение по едно и също време. Разбира се помислено е и за он-лайн услуга,  вие избирате какво искате независимо дали е грах, сладка царевица и тиквички, и вашите растения и семена ще пристигат по пощата.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения