Художник създава зашеметяващи облекла от плодове, плевели, цветя...


Художник създава зашеметяващи облекла от плодове, плевели, цветя...

Изкуството създадено от околната среда не трябва непременно да се ограничава до една купчина камъни подредени заедно - казва  Анди Goldsworthy - то също може да приеме формата на носене, модни и социално ангажирани дрехи."

Художник създава зашеметяващи облекла от плодове, плевели, цветя...

Weedrobes" (дреха от плевели) са направени от плодове, плевели, цветя и листа педантично подредени, но и доста нетрайни рокли, сака и костюми от канадската художничка Никол Декстрас. 

Може ли облекла от плевели да носят естетическа наслада

Постигането на внимателен баланс между стил и мода е  насочено точно към не винаги толкова устойчивите практики на модната индустрия, а също и предефиниране на възприемането на  безсмъртието на висшата мода .дрехи от растения

Облеклата на Никол Декстрас  започват живота си като растения събрани от различни места на собствената и градина.

Модни облекла от истински растения

След сглобяването на всички парчета от дрехата и тя стане готова, дизайнерката на дрехите прави цяла галерия от  снимки „Weedrobe” за всеки модел  и те се изпращат по художествените галерии или се слагат по билбордовете на големите кръстовища за да "се ангажира обществеността".

Никол Декстрас  разчита да повлияе със своите модели на минувачите. След това всяка дреха се оставя да бъде "възстановена" и да се разложи по естествен път.

Богатият  набор Декстрас от естествени материали е истинска наслада за градинаря, включително  диви червени рози, камелия, върбови клонки,  ябълки, зеле, шипки, лаври и тръни са любимите компоненти на моделиерката. листа от обувки

Тя понякога  използва доста инвазивни видове японски плевели, като  поставя  под въпрос отношението си към някои редки видове.

Тъченето на  листата и свързването им в цялостна композиция на облеклото е любим нейн похват, като се съобразява с типа растение за всеки  конкретен модел.

И без цветя тя създава чифт обувки от листа, годни за човешко ползване, макар и виртуално , като вмъква  приказен фолклор в изделието.

Въпреки, че това може да изглежда твърде забавно и несериозно, „Weedrobe”  не е просто някакъв импровизиран проект. 

Самата Никол влага  дълбоко личната си  история в тази  мода, защото тя я връща в нейните детски години от магазина за дрехи на майка си.

Тогава тя става свидетелка на лошите условия на труд и на използваните химикали в  процеса на изработката на дрехите.

В крайна сметка, идеята на тези краткотрайни дрехи е да накарат хората да видят миналото, бляскава външност и  жизненият  цикъл зад модната индустрия.пола от плевели

„Weedrobe”  е философия , която се основава върху едно  свободно  мислене, създавайки собственно чувство за стил, а също и повишаване на осведомеността относно влиянието на индустрията върху  нашата еко-система. 

Нашите най-ефективни инструменти за промяна е да  изискват екологични чисти  продукти.

 Разбира се такъв тип непрактични дрехи от  листа никой няма да носи, но е хубаво да се замислим и за в бъдеще да ползваме облекла, изработени от устойчиви природни материали.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения