10 забавни факти за човека


10 забавни факти за човека

В тялото на човека може да се намери толкова хлор , че да се дезинфекцират 5 басейна, толкова фосфор , че да се приготвят 20 000 клечки кибрит, достатъчно глицерин , че да се произведе един артилерийски снаряд  и т.н.

10 забавни факти за човека

10. Живота на човека е възможен при температура на тялото 32-43 градуса по Целзий. Не е много коректен израза „Ушите ти са студени”, защото абсолютно при всеки човек температурата на ушите е с  1,5-2 градуса по ниска от тази на тялото.

9. За едно денонощие човек отделя 1 литър слюнка и  3 литра жлъчен сок. Освен това когато в Европа въвеждаха еврото,монетите бяха щателно изследвани за безопасност.Даже бяха тествани с жлъчен сок дали ще се разтворят.Абсолютно всички монети са неразтворими, като 80 % са трудни за поглъщане от малки деца.

8.Самотата най-много се усеща в периода  20-22 часа.

7.Ноктите и косата най-интензивно  растат между 16 и 18 часа.

6.Човека притежава шест различни сетива:”кожна чевствителност, обоняние, зрение, слух, вкус, орган на равновесието”. Вкус,обоняние и слух са най – чувствителни  между 17- 19 часа.

5.Възприятието за вкус е най-остро при температура на храната 24 градуса по Целзий.

4.Печената храна най-добре разлага алкохола между 18 и 20 часа.Някои народи в централна Африка например много ценят печената храна , като считат че местообитанието на душите е в нея. Следователно когато те се хранят с печено животно те разширяват своята душа. Интересното е че жените не консумират печена храна защото се счита , че те нямат душа.

3. Загуба на влажност на човешкото тяло от порядъка на 6-8% води до замъгляване на съзнанието,10%  човек започва да халюцинира и му се нарушават гълтателните рефлекси, а 12% загуба води до спиране на сърдечната дейност.

2.Косата на брадата , подмишниците и миглите живее 3-4 месеца,а косата на главата 4-6 години.В тибетските легенди лекарите оставят да им порасте косата 5 години и тогава я бръснат до кожа.При първото бръснене се ставало асистент хирург, а при второто бръснене лекар хирург.

1.Съгласно тезата на френските невропатолози при плачещият индивид се задействат  43 мускула,а при смеещият се едва 17. В такъв случай енергичното смеене е по изгодно отколкото плача.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения