Нови забрани на ЕС относно безопасността на играчките за деца


Нови забрани на ЕС относно безопасността на играчките за деца

Новите  правила, приети в Европейския съюз, забраняват достъпа на деца до балони, по специално да ги надуват сами, съобщава Daily Telegraph.

Нови забрани на ЕС относно безопасността на играчките за деца

В Директивата на ЕС за безопасност на детските играчки се казва, че балоните не трябва да се надуват от деца под  осем години без надзор от възрастен, тъй като има висок риск от поглъщане и последвало задушаване.

Забрани на ЕС относно безопасността на детските играчки

На децата се забранява също и  издуването на парти свирки, както и магнитните играчки за риболов  защото новите правила на ЕС за безопасност, току-що са влезли в сила.

Европейските регулатори решиха да забранят тези играчки, защото наличието на малки парченца в самите играчки могат лесно да бъдат погълнати.Играчките се считат за  привидно безвредни, т.е. представляващи неприемлив риск. 

Опасни играчки за децата

По този начин например играчки тип маски като издължени  езици и  рога, които могат да се видят по фестивали, сега се считат за опасни за деца под 14 години. party toys

Новата директива също така изисква от производителите и търговците на дребно да предупреждават  за опасностите, свързани с играчки, които все още се смятат за безобидни. 

Освен това, регулаторите са наложили ограничения на нивата на шума на играчки, дрънкалки, включително и музикални инструменти.

Плюшени играчки, предназначени за деца под 3 години, сега трябва да бъде цялостно измивани. Регулаторните органи  са загрижени, че меките плюшени  мечета и други препарирани животни може да са разпространители болестти и инфекции, така че те трябва да се измиват редовно.

Франк Фуреди,  професор по социология в  университета Кент,  Великобритания, каза, че не вижда нищо добро в новите забрани. 

Според него, директивата ще лиши децата от възможности чрез игра да открият  света, да се учат и да се забавляват.Игри, като надуване на балони, са неразделна част от забавлението  на децата. Точно такива игри помагат на децата  да станат независими и уверени.

"Тези стандарти за безопасност са били договорени от Обединеното кралство, заедно с другите държави-членки на ЕС, с цел да се предотврати най-лошия кошмар на всеки родител", каза говорителят.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения