Ереван Армения какво ми се случи


Ереван Армения какво ми се случи

Ереван Армения какво ми се случи там,  очарователна, по своему, макар, аз да съм с доста смесени чувства за това място. Ереван е хубав град, с огромни булеварди и тротоари, чист и подреден, поне в централната част. Съветското влияние личи във всичко, дори и сега в новите сгради. За мемориалите, няма да коментирам-огромни и внушителни.

 

Ереван Армения какво ми се случи

Църкви и манастири, колкото искате. Изключително религиозни, дори на моменти обсебени, суеверни и фаталисти. Както казва Нарине Абгарян в една от книгите си "Арменците са странен народ"

Вярно е всичко за Ереван Армения

Общуването е на руски език (аз съм от поколението, което говори руски), английският е зло куче, което хапе

В провинцията, дори и руският език не е за предпочитане.

Храната, о, храната, изключително вкусно. Чисти и истински продукти, вкусът от детството.

Наехме си автомобил под наем, видяхме се в приключение. Извън столицата пътищата са направо ужасни. Дупки, кръпки, скокчета, няма маркировка, няма знаци и всеки кара по собствени правила.

Красива природа, каменни манастири, безвремие, търговци на сувенири, мили сладки бабки продават "гата".

Очарователно е, както казах по своему.

Вижте я и вие, с вашите очи.

получих много запитвания на лични, относно самостоятелното организиране и посещение, и приблизително необходими средства. Ще дам насоки и препоръки.

Wizz пуснаха директен полет София-Ереван, много добра възможност. Тук е въпрос на късмет, на какви цени ще попаднете. На летището в Ереван, след като кацнете, можете да обмените пари (долари и евро). Препоръчвам да обмените 100 единици от която и да е валута, за да имате някакъв кеш. Курсът на летището и в града е еднакъв, няма разлика. В града можете да плащате с карта, дебитна , кредитна, гугъл пей, револют – всички работят. Съвет: обадете се на банката си и кажете, че ще използвате картите си (дебитна или кредитна) извън ЕС, за де не ви я блокират. Арменският драм (АД валута) е с много нули, ставате милионери за нула време.erevan armenia

Как приблизително да изчислите, кое колко струва: 1000 АД = 2,60 долара., реших да закръгля на 5лв., защото се смята лесно. И така, първата цифра по 5 и получавам сумата в лева, или делите на 200, кой в каквото е по-добър, умножение или деление

Пак там, на летището си купувате карта с интернет от $6 до $12. Интернета е много добър.

От летището взимате такси, Yandex, GG, или просто някой чичко който чака да изкара малко пари. Цента е 5000-6000 АД, приблизително 25-30 лв.

Запазих апартамент в центъра на града, хотелите ми се сториха доста соц. Качвам снимки и контакт със София (собственичката), "Cozy Central apartment" има го в Букинг, тел. +37499834980 - Viber или WhatsApp, комуникацията е на руски език.

Кола под наем в Армения ВНИМАНИЕ

Ако нямате опит, ако не се чувствате сигурни, ако не сте добър шофьор, ако имате дори и най-малкото съмнение, че ще ви е трудно НЕ предприемайте тази стъпка.

Дълго издирвах агенция за кола под наем, всички искаха безумни депозити 600-700 евра (сега знам защо . Намерих руска агенция, която работи с Грузия и Армения, давам линк rentmotors.ru. Може да запазите онлайн. За три дни наемът беше $190, а депозита $260.

Бензин – 0.80 евро.

Не се чудете на номерата, колите под наем са с грузинска регистрация.

Къде да се храните в Ереван

Има много места, може да хапнете за $5, може и за $50. Храната е изключително вкусна!

За пушачите да предупредя, никъде не се пуши. В заведенията на открито може извън заведението или в парка на някоя пейка. За сметка на това имат хиляди видове от рода на електронните цигари.

Какво да си донесете за спомен? Арменски коняк разбира се . Изборът е ваш, цени от 5000 до 300 000АД, има и малки по 200 – 250 мл. на цена около 1500-2000АД.

Имайте предвид, че сувенирите и магнитите са доста скъпи на фона на това което сме свикнали. Един магнит е от 2500 до 4600АД.

Не се лъжете да пазарувате на free shop на летището! Цените са по 3.

И като тегля чертата за пет дни всички разходи (билети, таксита, кола под наем, апартамент, сувенири, бензин) – 1300 евро за двама.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения