Ко Тао Тайланд


Ко Тао Тайланд

През 2018 година преди още да сме чували за пандемията от Ковид 19 посетихме Ко Тао Тайланд. Тогава написахме кратък пътепис за това райско кътче на Земята. Ето ни отново тук, три години по-късно за да проверим как стоят нещата без големият наплив от туристи. Наистина има голяма разлика, особено в цените на предлаганите услуги.

 

Ко Тао Тайланд

Може смело да напиша, че всичко е двойно по-евтино и спокойствието е очевидно. В тази статия искам да ви запозная с нещата, които може да правите ако случайно попаднете в Ко Тао Тайланд. Островът е известен с отличните условия за гмуркане и в превод означава остров костенурка. Искам да добавя, че тук може много изгодно да си вземете сертификат за гмуркане, с който ще може да обикаляте всички подводни райони на света.

Няма да пиша повече за този сертификат, защото не това е целта на този пътепис, както и снимането с дрон, което също се плаща на територията на Тайланд. Дори разбрах от местни туристически агенции, че Тайланд има намерение на въведе допълнителна туристическа такса за всяка дестинация, която посетите.  Локацията на Ко Тао е на север от двата по-големи и по-известни острови Ко Самуи и Ко Панган. Разположението му е благоприятно както да наблюдавате изгрева, така и залеза.

Двата най-известни плажа са Mae Haad и Sairee beach. Намират се в западната част на остров Ко Тао насочени към континенталната част на Тайланд. В източната страна са Таноте Бей, в южната част Chalok baan kao bay и естествено най-известният  Freedom Beach Resort. За тези от вас , които искат гарантирано спокойствие има един платен плажа Haad Tien Beach, където срещу 5 долара, това ви е гарантирано. Направете си една разходка до малкият остров Koh Nang Yuan. Според нас повече от 4-5 дни не си заслужава да стоите тук, за да не ви стане скучно. Все пак Тайланд не е само остров Ко Тао нали?

Как да стигнете до Ко Тао

Най-удобно е със самолет от Банкок до Ко Самуи. След това вземате ферибот от Ко Самуи до Ко Тао. Пътува се около 3 часа. Преди да организирате почивка на остров Ко Тао се интересувайте кога идвай най-много туристи от континентален Тайланд и по-специално ваканциите на учениците. Те са многобройни и си организират шумни празненства, на които ще станете свидетели . Не са съвсем приятни за окото. Внимавайте също с приема на наркотици. Наказанията са големи включително затвор.

През сезона на дъждовете има много комари, така че вземете мерки и си купете лосион против тях. Някои комари носят зарази, като малария. Но стига сме ви плашили. Дестинацията е много добра, макар да е прекалено отдалечена от Европа и Америка. Цените на храната и услугите са много добри, така че се забавлявайте. Повечето хотели предлагат пакетни услуги, които са доста изгодни. Но ако искате да обикаляте остров Ко Тао със скутер, това не е много добър вариант. Пътищата са лоши и шофьорите недисциплинирани. Полиция не видяхме освен на пристанището Mae Haad.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения