Красиви забележителности в Анси Франция


Красиви забележителности в Анси Франция

Красиви забележителности в Анси Франция, част от Савойските Алпи. Градът има около 50 000 жители. Това е най-очарователният град в източна Франция, разположен в северната част на езерото Анси. От всякъде е обграден с планини, които са със сняг почти през цялата година. Ако имате възможност се разходете в средновековната част на града.

 

Красиви забележителности в Анси Франция

Ще се насладите на очарователни мостове над каналите, точно както са във Венеция. Повечето улици са тесни и са покрити с каменни плочи, превърнати са в пешеходна зона. Ето какво може да видите в Анси Франция. Нашата първа спирка е Palais de l Ille, построен за да служил като затвор през 12-ти век. Намира се в центъра на канала Thiou. Тук се намират няколко интересни кули, една от които е Шато Анси.

Вижда се от всички части на града. Ако се изкачите там ще може да видите града и езерото при ясно време. Има интересна атракция разходка с лодка по каналите на Анси или езерото , но трябва да отидете на кея Наполеон III. От снимките може да усетите уникалната атмосфера на града и да снимате всичко интересно и красиво.

Интересен факт е че ако отидете в западният край на езерото, при хубаво време се вижда връх Mont Blanc и разбира се северната част на Алпите. Най-доброто време за посещение е през летните месеци, когато средните температури са над 15 градуса. Имайте предвид че тогава вали много дъжд, тъй като Анси е близо до планината. За тези от вас, които са любители на зимните спортове, можем да съобщим добрата новина, че френските са чудесен вариант. Гледките към Мон Блан и околните пейзажи са чудесни.

Най-лесният начин да достигнете до Анси е с влак или с кола. Както знаем френските пътища са много добре направени, за бързо и лесно придвижване. Град Анси се намира близо до Лион и Женева, където има летища. Независимо, че град Анси не е голям град като население и площ, се обслужва от местен обществен транспорт. В тесните улици по протежение на каналите има добри кафенета и ресторанти. Това красиво място е известно с каналите, които се вливат в езерото Анси. Местната компания за транспорт по вода е Des Bateaux Du Lac d Annecy.

Тя има 5 корабчета/лодки. Продължителността на обиколките е около 2 часа, а цените са 40 евро за възрастен и 20 евро на деца на възраст над 12 години. Опитайте френската кухня, която използва много видове сирена, като например световно известните Emmental, Tome des Bauges, Beaufort и Rеblochon . Местните пазари са пълни с такива сирена и кашкавали. Храната в ресторантите се приготвя от картофи, паста , шунка и пица , а отгоре се слагат сирена като Chevre, Comte.

Синьото сирене също е за предпочитане, макар да има специфичен мирис. Повечето ресторанти имат в менюто си риба и морски деликатеси. Това е съвсем логично, като се има предвид близоста до езерото Анси. Особено сьомга и пъстърва са на почит, макар че са скъпи риби. Любимите подправки в яденето са мащерка, розмарин, босилек и кимион. Не пропускайте да опитате популярните червени вина, които се произвеждат в тези планински райони. Най-известното е виното Mondeuse, има вкус на малини.

Любопитен факт е че град Анси е домакин на Международния фестивал за анимационни филми основан през 1960 година. В случай че не сте разбрали кои са най-красивите забележителности в Анси Франция ви предлагаме кратък списък:

Chateau dAnnecy, Palais de lIsle, Pont des Amours, Annecy Old Town, Gardens of Europe. Ако търсите евтин хотел разнообразието е голямо. За предпочитане е да спите в дървените къщи за гости за да усетите уюта на провинциална Франция.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения