Панорамни снимки на Доломити в Италия


Панорамни снимки на Доломити в Италия

Ще ви покажем най-красивите панорамни снимки на Доломити в Италия, за да придобиете представа колко е красиво в тази част на Европа. Първо малко полезна информация за това, как са се образували Доломитите. Това са скални образования, издигнали се през късна креда и за милиони години , благодарение на вятър, дъжд, сняг и слънце може да се видят в сегашният им вид.

 

Панорамни снимки на Доломити в Италия

Намират се в Източните Алпи  и по-конкретно в североизточна Италия. Обхващат областите Южен Тирол, Тренто, Болцано и Белуно. Дължината на Доломитите е около 150 км и се ограничава от реките Изарко, река Пяве, река Брента, река Адидже и река Пустерия. Най-високият връх Мармолада 3342 метра надморска височина. Започваме нашата виртуална разходка с Passo Falzarego.

Много красиво място на което може да отидете с лифт и да видите от голяма височина самият планински проход. Tofana di Dentro са три големи върхове на почти еднаква височина, които може да се снимат едновременно с добър фотоапарат. Целият планински масив се намира близо до Кортина дАмпецо. Cinque Torri това е средновисок връх , който се намира югозападно от Кортина дАмпецо.

През летните месеци се правят панорамни разходки с туристи около този връх и се спи в хижа Rifugio Scoiattoli. Между другото хижите в този район на Доломитите са изключително атрактивни, от гледна точка на тяхното разположение. Например хижа Auronzo, която е на височина от 2333 метра. Може да се достигне до нея пеша по планинските пътеки или с кола по красив панорамен път.

За съжаление времето, когато бяхме там не беше слънчево и снимките са с лошо качество. La Gusela peak е последното място от нашата разходка в тази красива планина. Около този връх има няколко варианта за спане в хижи, като дори има автомобилен път до някои от тях. По-интересната част от нашата разходка са езерата в Доломитите. Започваме с езеро Брайес, най-красивото в област Южен Тирол.Dolomites-Lake-Carezza

Дълбоко е 38 метра и водата е кристално чиста. Имате възможност през лятото да карате лодка, а през зимата да карате кънки по него. Езеро Анторно, малко езеро, което може да го обиколите пеша за около един час. Наблизо има хижа и ресторант за да се нахраните и да гледате към връх Cristallo. Езеро Кареза се намира само на няколко километра от град Болцано. Интересното тук е, че езерото няма естествени източници и се поддържа само от падналите валежи.

Езеро Ландро е отправна точка към световноизвестните върхове на Лаверадо. Има още много места, които си заслужава да се посетят, като например ски зоната Seiser Alm, малките населени места Tolpei, San-Cipriano, San Giovanni in Ranui, Val di Funes Valley и др. Ако вземете кола под наем и имате поне две седмици свободни може да видите цялата прелест на Доломитите в Италия. Ако обичате средиземно море може да прескочите до забележителностите на остров Корсика. И там има какво да се види и посети.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения