Атракции около Ескаланте Юта


Атракции около Ескаланте Юта

Изключително впечатляващи атракции около Ескаланте Юта, които може да посетите ако се намирате в тази част на САЩ. Ще направим малка разходка и ще ви покажем много интересни снимки от тези природни феномени.

 

Атракции около Ескаланте Юта

Водопадът Lower Calf Creek – много красиво място за пешеходен туризъм. Ако искате да пътешествате около 10 км. Ще се насладите на разнообразни пейзажи, големи скални образования и разбира се самият водопад. Добре е да следите прогнозата за времето защото в Bryce Canyon  жегата е много голяма. Следвайте указанията на картата и не се отделяйте от туристическата пътека. Носете си много вода, защото по пътеката няма. Не пропускайте да видите пиктограмите на скалата до водопада Lower Calf Creek.

Градина на дявола или Devils Garden, невероятни скални образувания само на 20 км от пътя. Може да ходите пеша по черен чакълест път или с високо проходим автомобил. Като площ Devils Garden не е много голямо , но си заслужава да прекарате там поне няколко часа и да си направите хубави панорамни снимки. Самата природна забележителност представлява гигантски скали балансирани една върху друга и няколко скални арки между тях . 

Zebra slot canyon, най-тесния в света. Подходящ е за ходене във всички възрасти, не е много изморително. Стените на скалите са много добре оцветени в ярки цветове с леки изкачвания по тях. Необходимо е да имате подходящи за целта обувки и желание за ходене няколко часа. На места в Zebra slot canyon има вода, която не става за пиене, но може да се намокрите евентуално. В сравнение с Peek a boo and Spooky е доста по-къс.

The Hole In The Rock Road е невероятно приключение и зашеметяващи скали. Забележителни гледки ще ви накарат да ви спре дъха. На пръв поглед негостоприемен пейзаж и чакълест път, който става непроходим ако е валяло скоро дъжд. Това е 12 мили селски път чак до езерото Пауъл в Глен Каньон. Носете си резервна гума в колата и се насладете на пътуването.

Spooky Gulch, Страхотно място за катерене, ако имате въже за тази цел. Доведете и вашите приятели за да се насладите на тези красиви образования. Ако искате си наемете водач за да видите всичко което е в този район.

Peek a Boo slot, намира се на 42 км южно от град Escalante. Общият маршрут е около 5 км, като на места е доста трудно катеренето. Препоръчително е първо да тръгнете на север, после имате спускане на изток около 1 км, след това излизате на широк поток в Spooky Gulch. Оттам обратно тръгвате към Dry Fork. Всичко това отнема около няколко часа, така че се въоръжете с търпение.

Golden Cathedral, емблематично място за Escalante. Това е невероятен естествен мост в Neon Canyon, който ще ви спре дъха! Препоръчваме ви да посетите това харизматично място ранна есен или късна пролет. Походът е еднодневен , но си носете всичко необходимо в раницата.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения