Незабравима ваканция на остров Тубуай


Незабравима ваканция на остров Тубуай

Незабравима ваканция на остров Тубуай или как да прекарате вашата почивка във Френска Полинезия. Остров Тубуай се намира в южната част на Тихия океан на хиляди километри от най-близкия континент. Принадлежи към общността на Австралийските острови, макар да е на хиляди километри от континента Австралия. Към островната група спадат близките острови Rimatara , Rurutu , Raivavae.

 

Незабравима ваканция на остров Тубуай

Всичките изброени острови са населени и добре познати на туристическите агенции. Конкретно за остров Тубуай може да съобщим, че е с население малко над 2000 души, много дружелюбни за разлика от предшествениците си. Площта на остров Тубуай е само 45 квадратни километра, обиколен от красива лагуна, която не разрешава на корабите да достигнат до острова. В северната страна има тесен проток, през който има такава възможност.

Кораловият риф пази остров Тубуай от големите вълни на Пасифика (естествен щит). Средната дълбочина на лагуната е 6 метра, но на места достига 20 метра на югоизток. Водите в лагуната се пълнят от океанските течения и носят постоянно чиста океанска вода и много морски обитатели, с които се хранят хората на острова. Вулканичният характер на това далечно място образува два планински върха, които се извисяват над 400 метра. От там може да направите красиви панорамни снимки на остров Тубуай ако е ясно времето. От планината извират малки потоци, които се използват за питейна вода.

Те не се вливат в лагуната, а се събират в няколко малки блата. Климатът е подобен на този на остров Таити, макар да е малко по-влажен. Изобилие от фин бял пясък и вулканични скали, примесено с корали в близкия риф са предпоставка за гмуркане с шнорхел и всякакъв вид водни спортове.  Огромната лагуна, която е два пъти по-голям от самия остров, предлага 78 km2 чисто водно пространство. 

Добавете към това съчетание от безкрайно бели  пясъчни плажове и ще се получи истински тропически рай. Отглеждането на лилии е основен поминък на населението след риболова и туризма. Ето най-интересните атракции на остров Тубуай. Първата е красивата лагуна с нейните морски обитатели - ракообразни, омари и риби. Осем малки острови се подават над водата и заобикалят големия оствов в една приказна картина, която може да се наблюдава само от най-високата точка на остров Тубуай.

Всеки остров си има свои особености, които може да откриете ако ги посетите. Спираща дъха пейзажи ви очакват ако предпочетете екопътеката към ниската планина. До нея се стига като пътеката минава през ароматни диви портокалови гори. Последната причина да изберете това място са останките на острова преди 2000 години, когато е бил заселен острова с първите полинезийски племена. Положени са доста усилия за да се запазят предмети от бита на древните хора до наши дни. Има много интересни легенди за хората Marae  и други уникални исории за миналото на тази автентична култура. Чести посетители са околосветските пътешествия на хората с приключенски дух и природолюбители.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения