Интересни забележителности на остров Ko Phi Phi Le


Интересни забележителности на остров Ko Phi Phi Le

Интересни забележителности на остров Ko Phi Phi Le вторият по големина остров от архипелага. Изключително посещаван остров заради рекламата на филма "Плажът" с участието на холивудската звезда Леонардо Ди Каприо. Остров Ko Phi Phi Le е резерват на Тайланд и на него няма население. През туристическите месеци от декември до април това приказно място се посещава от един милион туристи.

 

Интересни забележителности на остров Ko Phi Phi Le

Главна забележителност на остров Ko Phi Phi Le е плажа Maya Bay. Тук са правени снимките на филма, макар в момента да има много промени заради преустройства на природата. Именно тези промени са причина да се водят много дела със създателите на филма, които са унищожили част от природните богатства на острова. За посетителите това няма особено значение, защото те се наслаждават на красивата природа и топлата кристално чиста вода.

До острова се достига само с лодка, която може да наемете за половин ден от съседния остров Ko Phi Phi Don. Географски погледнато Ko Phi Phi Le се състои от стръмни варовикови скали, между които има два плитки залива: Loh Samah и Maya Bay. За да минете от единия залив до другия трябва да вървите по тясна пътека през джунглата или по вода с лодка.  Ако искате да избегнете големият шум на туристическите групи трябва да станете рано.

При обиколката с лодка на острова ще видите Viking Cave, прилича на декор от филма „Воден Свят“ с участието на Кевин Костнър. Има и едно много красиво място, което повечето туристи не виждат Loh Samah Bay срамежливо скрито в скалите. Очите трудно свикват с лазурно синьо-зелената вода, в която ви се иска веднага да влезете. Дъното е гладко и по него плуват красиви цветни риби.

Акули със сигурност няма и как ще има при толкова много хора! Иначе наистина е красиво, особено вечер преди залез слънце. Повечето туристи спят в хотелите на остров Ko Phi Phi Don, а някои идват от остров Пукет (аз не ви го препоръчвам). Всичко е много скъпо заради туристите, които носят на Тайланд 1,2 милиона долара приход всяка година.Phi-Phi-lagoon

Повечето моторни лодки не могат да достигнат брега на плажа заради плитката лагуна и подводните рифове. Отделно е забранено заради планктона, който е защитен в Hat Noppharat Thara-Mu Marine National Park. Интересна атракция вечер са огнено шоу в Carpe Diem, което всъщност го има във всеки нощен бар на остров Ko Phi Phi Don. Входната такса е 2-3 долара. Може докато гледате да си поръчате морска храна от витрините на нощното заведение.

Така например може да опитате вкусни морски риби, омари или раци. Лягате си на плажа, където домакините са сложили плетени черги и се наслаждавате на интересната вечер. Огнените представления приличат на тези от цирка, наситени с много огън мирис на бензин, пълни  с адреналин и вкус на море. И всичкото това само тук на островите Ko Phi Phi.

Маймуни на острова има много и повечето са домашни любимци. Много са нахални и крадат всичко което се яде или е с пъстър цвят. После ги преследваш с викове и крясъци , което в общия случай е безполезно.  Като цяло разходката за няколко дни си заслужава, но конкуренцията на остров Пукет е огромна и повечето туристи идват тук само за един ден. Аз бях тук с моето семейство няколко дни които ще си останат незабравими за цял живот. Разгледайте интересните снимки които съм публикувал към тази страхотна статия за забележителности на остров Ko Phi Phi Le.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения