Природни забележитености и плажове в Молокай


Природни забележитености и плажове в Молокай

Природни забележитености и плажове в Молокай, за хора които търсят спокойствие и хубава атмосфера в Тихия океан. Макар и парадоксално тук живеят около 8000 души, които са много гостоприемни. Животът сякаш е спрял, защото тук липсват високите технологии на модерния свят с малки изключения разбира се.

 

Природни забележитености и плажове в Молокай

На остров Молокай няма много автомобили, защото асвалтовите пътища са само около брега. Природата е добре запазена. Спокойно може да оставите колата на пътя и да се разходите пеша по стръмните вулканични скали чак до брега по долината Pelekunu и долината Wailau.

Най-големия град Kaunakakai се намира в централната южна част на остров Молокай, тук е също и главното пристанище. От тук може да си закупите сувенири или просто да се разходите. В североизточната част се намира най-големия Papalaua falls и може да се наблюдава най-добре от хеликоптер.

  Плажовете в Молокай не са много, повечето от тях са безлюдни, защото път до там няма освен по вода. Все пак може да споменем  за най-големият плаж с бял пясък Papohaku. Мястото е подходящо да изпратите слънцето и да снимате при ясно време красивия залез ма Молокай.

Любимо място за смелите сърфисти е западните плажове Murphy  и плаж Sandy. Тук се намира единствения бариерен риф на Хаваите. Разгледайте фермата Молокай, която вече 100 години функционира и е в автентичния си вид. Тук ще видите екзотични животни и може да яздите кон заедно с местните каубои.Molokai-Papohaku-beach-hawaii

Климатът на остров Молокай е тропически със средна температура около 24 градуса. През зимните месеци ветровете са по-студени , но не падат под 10 градуса през нощта.  Какво прави остров Молокай уникален за туристите? Много пътешественици по море идват на това райско място заради опростения животи прекрасните усамотени плажове.

Да усетят тишината на вятъра в косите си и да се насладят на забравата и тишината. Ще намерите рибарите такива каквито са били преди 100 и повече години, усмихнати и ведри, готови да ви покажат тайните на остров Молокай. Посетете съседните острови Maui и Oahu с още повече атракции и приключения.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения