Най-добрите плажове в Португалия


Най-хубавите плажове в Португалия

Най-добрите плажове в Португалия се намират в южната част на тази европейска страна. Първвата виртуална дестинация е Praia da Rocha, красив и много добре подреден плаж близо до Портимао. Условията за една приятна семейна почивка са много добри. Наблизо се намират много интересни скални образувания и пещери в морето близо до Лагос. Някои от тях може да видите само ако сте с лодка в морето.

Най-добрите плажове в Португалия

През лятото има много туристи, които наемат лодки за да обиколят този скален лабиринт в морето. Другия хубав плаж в този район е Albufeira.  Този туристически район в южната част на Португалия, вече е извоювал своето място на картата заради  красивите и чисти пясъчни плажове, добрата инфраструктура, хубавия климат и т.н. Плажът на Leirosa,  намира се в централната част на Португалия.

От северната и от южната страна на този плаж има достатъчно пусти места, които освен за къпане на туристите се използват и за морски риболов. За хората които искат спокойствие и усамотение това е тяхното място за почивка. Същото може да напишем и за плажа на Espinho. В допълнение веднага казваме че е подходящо за къмпинг или почивка с каравана.

Плаж на Miramar, намира се на 10 километра от град Порто, известен с параклиса Capela do Senhora Pedra. Интересно решение да се построи параклиса на скалите на самия плаж. Една от морските атракции на Португалия, построена през 17 век. Santa Cruz, голям плаж разделен на няколко части от високи скали на север от столицата Лисабон.

Заради вятъра и вълните от Атлантика тук се събират много сърфисти. Приливите и отливите са големи и за това има достатъчно място на плажа да си поставите чадъра и хавлията.Portugal-beaches Разбира се има още много уникално красиви плажове както между Лисабон и Порто, така и по цялото южно крайбрежие на Португалия. Посетете някои от тези приказни плажове и вижте сами защо например Алгарве е в списъка на най-добрите плажни дестинации в света.

Само ще изброим някои от тези красиви места: Meia Praia - дълга и просторна плажна ивица с пясъчни дюни и малки хотели наоколо, Praia do Amado - теченията навътре в морето са много силни, така че сърфистите много да внимават, Praia da Marinha - един от най-сниманите плажове в Алгарве заради скалните формации и скалните арки, а водолазите и гмуркачите ще разгледат морското дъно, защото водата е бистра.

Praia do Vau - популярен плаж между Alvor и Praia da Rocha. Не пропускайте отлива, защото се появява жълта глина, с която може да се намажете и да се снимате. Praia da Falesia - прекрасен просторен плаж със златни пясъци, драматични червени скали идеално място за дълги разходки и с чудесен панорамни пейзажи на залива.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения